Header Ads

Header ADS

Back to the future: Destiny's End - 'Breathe Deep the Dark'

Destiny's End - 'Breathe Deep the Dark'
Το μακρινό 1993 ο Horacio Colmenares δημιούργησε τους (πολύ καλούς) New Eden. Μετά την κυκλοφορία δύο demos κι ενός full length album ("Through the Make Believe" 1997) αποχώρησαν όλα τα μέλη της μπάντας (πλην του Horacio).

Οι Dan DeLucie (κιθάρα), Nardo Andi (μπάσο) και Brian Craig (τύμπανα) σχημάτισαν νέο συγκρότημα, τους Destiny's End, οι οποίοι στην αρχή μας "πλασαρίστηκαν" ως η φυσική συνέχεια των New Eden, κάτι που τελικά δεν ίσχυσε καθώς ο Horacio Colmenares πήρε νέους μουσικούς και συνέχισε.

Αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα. Οι τρεις προαναφερθέντες μουσικοί μαζί με τον Perry Grayson (Falcon, ex-Isen Torr, ex-Pale Divine κλπ) και τον τιτάνα James Rivera στα φωνητικά κυκλοφόρησαν έναν από τους ποιοτικότερους, αρτιότερους και καλύτερους δίσκους στην ιστορία του (ευρύτερου) heavy metal.

Destiny's End - 'Breathe Deep the Dark'
"Breathe Deep the Dark" ο τίτλος, κυκλοφόρησε στις 22 Σεπτεμβρίου 1998 και ακόμη θυμάμαι το σοκ όταν τον πρωτάκουσα!

Ορμητικό, καταιγιστικό, αριστουργηματικό, τεχνικό, κυριαρχικό, εμπνευσμένο, ογκώδες και μελωδικό συνάμα με (στιχουργικές) αναφορές σε λογοτέχνες όπως ο H.P. Lovecraft, ο Clark Ashton Smith, ο Frank Belknap Long (το μουσικό κομμάτι "The Obscure" είναι εμπνευσμένο από τις ιστορίες "The Flame Of Life" και "Giants In The Sky") και ο Lord Dunsany (το τραγούδι "The Fortress Unvanquishable" στηρίχθηκε στο διήγημα "The Fortress Unvanquishable, Save for Sacnoth").

"Ασύλληπτος" δίσκος, αν και η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη ("Transition" 2001, χωρίς να σημαίνει πως δεν είναι καλός δίσκος). Το "Breathe Deep the Dark" επανακυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία BlackBeard τον Απρίλιο του 2021 σε βινύλιο και τον Απρίλιο του 2022 σε cd με ένα επιπλέον μουσικό κομμάτι ("Thief of Life")...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.