Header Ads

Header ADS

Back to the future: Malédiction - 'Condamnés'

Malédiction - 'Condamnés'
Η Λαν (Laon) είναι Γαλλική κοινότητα, πρωτεύουσα του νομού Αιν στην περιοχή Ω-ντε-Φρανς στην βόρεια Γαλλία. Ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 24.876 κατοίκους (σύμφωνα με την καταμέτρηση του 2017).

Όπως μας πληροφορεί η wikipedia πρόκειται για οχυρωμένη πόλη πάνω σε λόφο, η μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή της Γαλλίας (370 εκτάρια), έχει πολλά μεσαιωνικά μνημεία, αρχοντικά και σπίτια του 16ου, 17ου και 18ου αιώνα σε μεγάλο αριθμό και ορισμένοι δρόμοι της είναι πραγματικά υπαίθρια μουσεία.

Σε αυτό το περιβάλλον σχηματίσθηκαν το μακρινό 1997 οι Malédiction. Πρόλαβαν να μας συστηθούν προτού εκπνεύσει η χιλιετία με το -πέντε τραγουδιών- ομώνυμο demo που κυκλοφόρησε σε cd τον Νοέμβριο του 1999. Η είσοδος της νέας χιλιετίας και του 21ου αιώνα τους βρήκε σε... μεγάλη φόρμα.

Οι δύο δίσκοι που κυκλοφόρησαν ("Condamnés" Ιούνιος 2001, "Esclave du vice" Ιανουάριος 2004) αποτελούν κομψοτεχνήματα υψηλής (heavy metal) αισθητικής και δύο από τις υψηλότερες κορυφές του heavy metal σύμπαντος. Οι Malédiction επιλέγουν να τραγουδήσουν στην μητρική τους γλώσσα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ολοκληρωμένο και ολοκληρωτικό heavy metal με εκπληκτικές μελωδίες, μοναδική ατμόσφαιρα (μόνο μπάντες με προσωπικότητα το πετυχαίνουν αυτό), εξαιρετικός ήχος (τόσο στο πρώτο album με την πιο underground παραγωγή, όσο και στο δεύτερο με τον πιο "καθαρό" ήχο) και το κυριότερο, τραγουδάρες! Όλα, ένα προς ένα!

Μετά από μία δεκαετία ύπαρξης στα μουσικά δρώμενα, το 2007, οι Malédiction διαλύθηκαν, ενώ είχαν τόσα πολλά να προσφέρουν ακόμη. Σύμφωνα με τα προσωπικά μου αισθητικά κριτήρια οι Γάλλοι metallers παραμένουν το κορυφαίο συγκρότημα του 21ου αιώνα (μέχρι τώρα) κλασικού heavy metal και οι δύο δίσκοι τους κοντράρουν στα ίσια τις (κλασικές) κυκλοφορίες του παρελθόντος.

Τους κοιτούν κατάματα χωρίς να υστερούν (και σε σημεία υπερτερούν). Το επίσημο τέλος(;) στην δισκογραφία των Malédiction δόθηκε τον Ιανουάριο του 2016 με την κυκλοφορία του (7" vinyl) single "Condamnés", το οποίο περιλαμβάνει το ομότιτλο τραγούδι σε δύο εκτέλεσεις.

Η πρώτη αφορά μία νέα εκδοχή (New Mix 2013) και η δεύτερη προέρχεται από την "ζωντανή" εμφάνιση της μπάντας στο Παρίσι, στις 16 Οκτωβρίου 2001. Το 2014 απεβίωσε ο κιθαρίστας της μπάντας Mathieu Poulain σε ηλικία μόλις 37 ετών.

Εστιάζουμε στο ντεμπούτο τους ("Condamnés"), το οποίο θα επανακυκλοφορήσει το νέο έτος (1 Μαρτίου 2024) από την δισκογραφική εταιρεία Steel Shark Records σε διπλό cd (με δέκα bonus τραγούδια) και σε διπλό βινύλιο (έξι επιπλέον αρχικά τραγούδια)...

Band: Malediction
Country of origin: France
Location: Laon, Hauts-de-France
Status: Split-up
Formed in: 1997
Genre: Heavy Metal
Years active: 1997-2007

Album: "Condamnés"
Type: Full length
Release date: June 2001
Label: Brennus Music (CD)
Release date: June 2006
Label: Dies Irae Records (12" vinyl)

Track listing:
1. Prince des ténèbres 04:29
2. Le fils de Satan 05:56
3. Condamné 05:54
4. Le masque de fer 06:07
5. L'horloge 06:30
6. L'ange noir 05:48
7. Apocalypse (instrumental) 03:52
8. Les enfants de l'ombre (ADX cover) 05:04

Band members:
Olivier Messaoui - Bass
Mathieu Poulain (R.I.P. 2014) - Guitars
Sylvain Mollard - Vocals, Guitars
Nicolas Mollard - Drums

Miscellaneous staff:
Jean Pierre Keller - Cover art
Christopher Lorent - Design booklet
Alain Ricard - Design booklet

2 σχόλια:

  1. Τι δισκάρα: Πόσο μεγάλη δισκάρα; Τους έμαθα όταν είχαν πλέον διαλυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τους έμαθα στην ώρα τους. Μεγάλο το σοκ όταν πρωτάκουσα το 'Condamnés'...

      Διαγραφή

Από το Blogger.