Header Ads

Header ADS

Therion - 'Fly to the Rainbow' (Scorpions cover)

Therion - 'A'arab Zaraq - Lucid Dreaming'
Το μακρινό 1972 κυκλοφορούσε το ντεμπούτο των Scorpions υπό τον τίτλο "Lonesome Crow". Κιθαρίστες της (θρυλικής) μπάντας ήταν ο Rudolf Schenker και ο Michael Schenker. Ο δεύτερος μετά την κοινή περιοδεία με τους UFO πήρε "μεταγραφή" στην Βρετανική μπάντα.

Αντικαταστάτης του ένας άλλος "θεός" της κιθάρας, ο Ulrich Roth (Uli Jon Roth όπως τον γνωρίζουμε). Ο διάδοχος του "Lonesome Crow" ηχογραφήθηκε τον Απρίλιο του 1974 και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του ιδίου έτους.

"Fly to the Rainbow" ο τίτλος και αποτέλεσε καλλιτεχνικό σταθμό και ορόσημο όχι μόνο στην εξέλιξη και πορεία των Scorpions, όχι μόνο στα μουσικά τεκταινόμενα της δεκαετίας του εβδομήντα, αλλά της ευρύτερης "σκληρής" μουσικής γενικότερα.

Στον εν λόγω δίσκο μάλιστα παρατηρείται το (οξύμωρο;) γεγονός να συμμετέχουν συνθετικά ο πρώην κιθαρίστας μαζί με τον... αντικαταστάτη του. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το εκπληκτικό ομότιτλο (και επιλογικό) τραγούδι, το οποίο "υπογράφουν" τόσο ο Michael Schenker όσο και ο Uli Jon Roth!

Γνωστή και εκπεφρασμένη η αγάπη του Christofer Johnsson για τον Uli Jon Roth. Ο δίσκος των Therion "A'arab Zaraq - Lucid Dreaming" κυκλοφόρησε το 1997 με αφορμή τα δέκα χρόνια της μπάντας. (Οι Therion δημιουργήθηκαν το 1987 ως Blitzkrieg, μερικούς μήνες αργότερα μετονομάσθηκαν σε Megatherion για να καταλήξουν στο τωρινό τους όνομα.)

Ο δίσκος αποτελούνταν από δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια (το "In Remembrance" και το "Black Fairy" τα οποία έμειναν εκτός στην ηχογράφηση του "Theli" και μπήκαν στον δίσκο ως bonus μόνο στην Ιαπωνική έκδοση), κάποιες διασκευές (οι οποίες έγιναν «just for fun» όπως είπε η μπάντα (πλην του "Children of the Damned", το οποίο ηχογραφήθηκε για το tribute album στους Iron Maiden "A Tribute to the Beast"), κάποιες instrumental συνθέσεις σε παλαιότερα τραγούδια του συγκροτήματος συν επτά ορχηστρικές μουσικές συνθέσεις που αποτέλεσαν το soundtrack της ταινίας μικρού μήκους "The Golden Embrace" (που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά σε σκηνοθεσία του Per Albinsson).

Μεταξύ των διασκευών και ο ύμνος των Scorpions...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.