Header Ads

Header ADS

Deep Purple - 'Black Night' (Live, Top of the Pops, 1970)

Black night is not right
I don't feel so bright
I don't care to sit tight

Maybe I'll find on the way down the line
That I'm free, free to be me
Black night is a long way from home

I don't need a dark tree
I don't want a rough sea
I can't feel, I can't see

Maybe I'll find on the way down the line
That I'm free, free to be me
Black night is a long way from home

Black night, black night
I don't need black night
I can't see dark light

Maybe I'll find on the way down the line
That I'm free, free to be me
Black night is a long way from home


Deep Purple - 'Black Night'
Το αξιοπερίεργο με το τραγούδι των Deep Purple "Black Night" και το άκρως ενδιαφέρον είναι ότι το εν λόγω τραγούδι έγινε ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα των D.P. χωρίς να βρίσκεται σε κάποιον δίσκο τους. Κυκλοφόρησε ως single (παράλληλα με το album "In Rock").

Για την ακρίβεια, το πρώτο single στο πλαίσιο της προώθησης του δίσκου "Deep Purple in Rock" ήταν το "Speed King". Εν συνεχεία η δισκογραφική εταιρεία (EMI) ζήτησε και δεύτερο τραγούδια για single και ο μάνατζερ μαζί με την μπάντα αποφάσισαν να βγάλουν νέο τραγούδι (κι όχι κάποιο που βρίσκεται στο album).

Κουφό; Και κάπως έτσι κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1970 το single "Black Night" με το "Speed King" στην δεύτερη πλευρά του βινυλίου στην Ευρώπη και το "Into the Fire" στις ΗΠΑ - Ιαπωνία. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα τραγούδια των Deep Purple, με το single να μπαίνει στο top-10 σε 18 χώρες (νούμερο ένα σε πέντε χώρες)!

Το τραγούδι "Black Night" "βγήκε" επτά φορές ως single από το 1970 έως το 1999, το βρίσκουμε σε πληθώρα live albums των D.P. και στην επετειακή έκδοση του δίσκου "In Rock" (25th Anniversary Edition) ως bonus. Στο βίντεο της σημερινής ανάρτησης θα παρακολουθήσουμε την Βρετανική μπάντα να το "αποδίδει" στην τηλεοπτική εκπομπή "Top of the Pops" τον Οκτώβριο του 1970 και παράλληλα τον Jon Lord να μας μιλά για το τραγούδι...

Δελτίο τύπου: «The legendary Deep Purple Mark II performing their hit song 'Black Night' on Top of the Pops in October 1970, UK. Black Night is the bands highest charting single, peaking at No. 2 in the UK charts. It was later including in their 25th Anniversary version of the 1970 album, In Rock. This clip features Jon Lord discussing how the song came about. Check it out...»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.