Header Ads

Header ADS

Apocalyptica - 'Bolero' (Maurice Ravel cover)


Τον Ιούνιο του 1996 τέσσερις νεαροί τσελίστες κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους ("Plays Metallica by Four Cellos") και... προκάλεσαν αναστάτωση στους heavy metal κύκλους. Γιατί; Διότι όλες οι συνθέσεις του album ήταν ορχηστρικές (instrumental) διασκευές σε τραγούδια των Metallica εκτελεσμένα με cellos (και μόνο)! Apocalyptica είναι το όνομα της μπάντας, η οποία συνεχίζει μέχρι τις ημέρες μας.

Το νέο της πόνημα είναι ep και φέρει τον τίτλο "Metal Classic, Classic Metal". Όπως πιθανότατα γίνεται εύκολα αντιληπτό θα αφορά τις προσεγγίσεις τους σε συνθέσεις της (ευρέως, αν και κακώς αποκαλούμενης) κλασικής μουσικής.

Apocalyptica - 'Bolero'
Το έδαφος προετοιμάζουν οι διασκευές στην 5η συμφωνία του Ludwig van Beethoven (για την ακρίβεια στο πρώτο μέρος: "allegro con brio") και στο "Bolero" του Maurice Ravel. Joseph Maurice Ravel (7 Μαρτίου 1875 - 28 Δεκεμβρίου 1937) ήταν Γάλλος συνθέτης.

Μαζί με τον Claude-Achille Debussy θεωρούνται οι κύριοι εκπρόσωποι του μουσικού ιμπρεσιονισμού. Τα έργα του για πιάνο αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλή κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου.

Πολλά από αυτά όπως τα Jeux d'eau, Miroirs, Le tombeau de Couperin και το Gaspard de la nuit απαιτούν ιδιαίτερη δεξιοτεχνία από τους εκτελεστές τους. Έχει γράψει επίσης σημαντικά έργα για ορχήστρα όπως το "Δάφνις και Χλόη".

Το πιο γνωστό έργο όμως του Maurice Ravelείναι το "Bolero" (1928), το οποίο ο ίδιος θεωρούσε ασήμαντο και κάποτε το είχε περιγράψει ως «ένα κομμάτι για ορχήστρα χωρίς μουσική.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.