Header Ads

Header ADS

Elf (RJ Dio, Craig Gruber, Mark Nauseef) - 'Stone Cold Fever'


Το 1967 ο Ronnie James Dio (εκτελώντας χρέη και τραγουδιστή και μπασίστα) δημιούργησε μαζί με τον ξάδερφό του David Feinstein και τους Doug Thaler - Gary Driscoll τους The Electric Elves. Δύο χρόνια αργότερα μετονομάσθηκαν σε The Elves και το 1970 πήραν το τελικό τους όνομα (Elf).

Τον Ιανουάριο του 1972, ο Roger Glover και ο Ian Paice των Deep Purple παρακολούθησαν μία οντισιόν τους για την Columbia και τους πρότειναν να αναλάβουν την παραγωγή του πρώτου τους άλμπουμ όπως και έγινε. Το 1973 το συγκρότημα υπέγραψε στην Purple Records και μέσω αυτής κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο του, ενώ παράλληλα περιόδευσαν με τους Deep Purple.

Elf
Τα (τότε) μέλη των Elf συνεργάστηκαν με τον κιθαρίστα Ritchie Blackmore για την ηχογράφηση του single "Black Sheep Of The Family" και λίγους μήνες αργότερα ο Ritchie επικοινώνησε με τον Dio με σκοπό την σύνθεση ενός ακόμη κομματιού ("Sixteenth Century Greensleeves").

Μετά το τέλος της ηχογράφησης ο Blackmore πρότεινε στα μέλη των Elf αν ενδιαφέρονταν να σχηματίσουν μαζί του τους Rainbow. Ακούστε τους Elf να διασκευάζουν το τραγούδι των Humble Pie, "Stone Cold Fever". Που και πότε έγιναν όλα αυτά; Το μακρινό 1973 στην Νέα Υόρκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.