Header Ads

Header ADS

ΠΕΘΑΝΕ Ο JIM MARSHALL

Ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους μουσικής, ο Jim Marshall έφυγε από την ζωή καθώς κοιμόταν την Τρίτη 24 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη. Ήταν 74 ετών.

Ήταν υπεύθυνος για μερικές από τις πιο σημαντικές φωτογραφίες της μουσικής ιστορίας του 20ου αιώνα. Από το περίφημο κωλοδάκτυλο του Johnny Cash στη θρυλική συναυλία του στις φυλακές του San Quentin, ως την φλεγόμενη κιθάρα του Jimi Hendrix στο Monterey.
Υπήρξε ο επικεφαλής επίσημος φωτογράφος του Woodstock και ο μοναδικός (φωτογράφος) που του επετράπη η είσοδος στα παρασκήνια της τελευταίας συναυλίας των Beatles.

Καθ'όλη την καριέρα του είχε φωτογραφήσει σχεδόν τους πάντες. Aπό τους Rolling Stones και τον Bob Dylan έως τον John Coltrane και τον Thelonious Monk ενώ ήταν υπεύθυνος για πάνω από 500 εξώφυλλα album.Όπως έλεγε και ο ίδιος "...I do see the music. This 'career' has never been just a job, it's been my life"

Στο επίσημο site του μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ζωή του και να δείτε εκατοντάδες φωτογραφικά albums από όλη την μεγάλη καριέρα του. Απολαύστε μερικές:

4 σχόλια:

  1. Μεγάλη μορφή. Έχω κι άλλο θέμα γι αυτόν. Προσεχώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τη ειχε φωτογραφησει ο ανθρωπος ?
    η φωτογραφια παντως του morrison ειναι απο το φεστιβαλ του μοντερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φωτογραφία με τις δύο κυρίες (Grace Slick and Janis Joplin) τα σπάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.