Header Ads

Header ADS

Scald - "There Flies Our Wail!" (single)

Το ep των Scald "There Flies Our Wail!"
Το 1993 δημιουργήθηκαν στην Ρωσία οι Scald. Συγκρότημα επικού doom metal με θεματολογία εμπνευσμένη (όπως μαρτυρά και τ' όνομά τους) από την Σκανδιναβική (κυρίως) μυθολογία. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο θάνατος του τραγουδιστή (Maxim Andrianov a.k.a. Agyl) σήμανε και την διάλυση της μπάντας.

Τα εναπομείναντα μέλη σχημάτισαν το folk συγκρότημα Tumulus, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής με το τελευταίο του δισκογράφημα να χρονολογείται πολλά χρόνια πίσω. Οι Scald πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν ένα demo ("North Winds" - 1994) και το "Will of Gods Is a Great Power" σε κασέτα δύο χρόνια αργότερα.

Το album απέκτησε "μυθικές" διαστάσεις στους underground κύκλους και οι Scald δημοσιότητα και αποδοχή, έστω και "μετά θάνατον". Το 2019 επανασυνδέθηκαν για μία εμφάνιση στο Hammer of Doom festival και η μπάντα επανήλθε.

Η επανασύνδεση είναι και δισκογραφικό αποτέλεσμα καθώς στις αρχές του έτους "βγήκε" το single "There Flies Our Wail!" που περιλαμβάνει ένα νέο τραγούδι και μία επανεκτέλεση του "Eternal Stone". Στα φωνητικά ακούμε τον Felipe Plaza Kutzbach (βλ. Procession, Capilla Ardiente, Deströyer 666 κλπ).

Band: Scald
Country of origin: Russia
Location: Yaroslavl, Yaroslavl Oblast
Formed in: 1993
Genre: Epic Doom Metal
Lyrical themes: Scandinavian and Slavonic Mythology
Years active: 1993-1997, 2019-present

Album: "There Flies Our Wail!"
Type: Single
Release date: February 26th, 2021
Label: High Roller Records
Format: 7" vinyl (666 copies)

Track listing:
1. There Flies Our Wail! 04:53
2. Eternal Stone (Version 2020) 06:52

Band members:
Velingor - Bass
Ottar - Drums
Harald - Guitars
Karry - Guitars
Felipe Plaza Kutzbach - Vocals

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.