Header Ads

Header ADS

Joker (Nasos Kavathas) - 'Χαμένη αντανάκλαση' (Crimson Glory cover)

Οι Joker, το (απόλυτα) προσωπικό σχήμα του Νάσου Καββαθά δηλαδή, ηχογράφησαν μία Ελληνόφωνη εκδοχή του ύμνου των Crimson Glory, "Lost Reflection", υπό τον τίτλο "Χαμένη αντανάκλαση". Την διασκευή την βρίσκουμε στον δίσκο "Πόλη Μαγική". Είχα μείνει με την (λανθασμένη) εντύπωση πως την αναρτήσαμε ήδη την διασκευή, αλλά τελικά δεν... Ο Νάσος μας λέει σχετικά με την απόπειρά του:

«Αυτή η ηχογράφησή μου, (all vocals, all instruments), είναι από τις πρώτες στο στούντιο 'Χελιδόνι' του Δ. Δημητράκα, μέσα προς τέλη 2005, εν ζωή Midnight. Οι στίχοι αποτελούν μια κοντινή απόδοση στους original, του 'Lost Reflection', από το αριστουργηματικό ντεμπούτο των Crimson Glory. Συμπεριλήφθηκε στο indie / ανεξάρτητο άλμπουμ μου 'Πόλη Μαγική', (2010).

Πίσω στο 1986 και το 1988, όταν δηλαδή είχαν κυκλοφορήσει οι δύο πρώτοι δίσκοι των CG, είχαν συνταράξει την ροκ / μέταλ (κι όχι μόνο) μουσική κοινότητα: μία καταπληκτική progressive metal μπάντα, με καταπληκτικά τραγούδια, με έναν εντελώς "εξωγήινο" vocalist - όλοι θεωρούσαμε ότι οι Crimson Glory θα γίνονταν οι επόμενοι Iron Maiden λ.χ., (αλλά μετά το 3ο τους album o Midnight εξαφανίστηκε για 15 χρόνια).

Θυμάμαι να παίζουμε τα Mask of the Red Death, Red Sharks κ.α. στο πρώτο μας studio - οι CG λατρεύτηκαν & απέκτησαν ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, ναι, είχαμε γούστο κάποτε! Ο Midnight, back in the day, τραγουδούσε live ΑΚΡΙΒΩΣ στο ίδιο level με τους δίσκους.

Υπεραγαπημένα και τα 3 Crimson Glory / Midnight albums με μια φωνή αμέτρητα εκφραστική, θεατρική, ύψιστης τεχνικής, με εύρος σε ‘οκτάβες’ που και για γυναίκες είναι ‘δύσκολη υπόθεση’.

Μετά τους 2 πρώτους δίσκους των CG δεν θα συμβιβαζόμουν με τίποτα λιγότερο από κάτι τουλάχιστον ισάξιο στο ‘είδος’ - ευτυχώς είχαμε Dream Theater στα 90s, Devin Townsend στο νέο millennium, μα vocal artistry σαν του Midnight δεν έχει ξαναϋπάρξει.

Φόρος τιμής σ’ έναν vocal hero που τοποθετώ μίλια ψηλότερα από διάφορες φίρμες, διαφόρων ‘ειδών’ και ‘παρακλαδιών’. Μοναδικός, ανεπανάληπτος. Long Live the Midnight / Crimson Glory Legacy.»

2 σχόλια:

  1. Πλάκα κάνεις τώρα! Πότε έγιναν όλα αυτά; Χαμπάρι δεν πήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "πλάκα" είναι πως είχα την εντύπωση πως το είχα δημοσιεύσει προ ετών και κάνοντας έλεγχο για κάτι άλλο, είδα ότι δεν... Ο εν λόγω δίσκος έχει περισσότερα από δέκα χρόνια που κυκλοφόρησε.

      Διαγραφή

Από το Blogger.