Header Ads

Header ADS

Cactus feat. Dee Snider & dUg Pinnick - 'Evil'

Στα τελειώματα του 1969 σχηματίσθηκαν στην Νέα Υόρκη οι Cactus από δύο πρώην μέλη των Vanilla Fudge: τον μπασίστα Tim Bogert και το ντράμερ Carmine Appice. Βασική τους επιλογή για κιθαρίστας ήταν ο Jeff Beck, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου με αποτέλεσμα η μπάντα να καταλήξει στον Jim McCarty.

Οι Cactus "ολοκληρώθηκαν" με την προσθήκη του τραγουδιστή των Amboy Dukes, Rusty Day (Russell Edward Davidson το "κανονικό ονοματεπώνυμό του). Η μπάντα έμεινε ενεργή μέχρι το 1972 κυκλοφορώντας τέσσερις δίσκους ("Cactus" 1970, "One Way...Or Another" 1971, "Restrictions" 1971, "'Ot 'n' Sweaty" 1972).

Με την διάλυση της μπάντας οι Bogert - Appice κατάφεραν να συνεργαστούν τελικά με τον Jeff Beck δημιουργώντας τους Beck, Bogert & Appice. Στα 70ς έγιναν δύο απόπειρες "αναβίωσης" των Cactus.

Αρχικά από τον πληκτρά Duane Hitchings (έπαιζε στον τελευταίο τους δίσκο) που δημιούργησε τους New Cactus Band κυκλοφορώντας ένα album ("Son of Cactus" 1973) κι εν συνεχεία από τον τραγουδιστή Rusty Day το 1976. Το εγχείρημα "κράτησε" μέχρι το 1979.

Το 2006 οι (αποκαλούμενοι και Αμερικανοί Led Zeppelin) Cactus επανασυνδέθηκαν για κάποιες συναυλίες και τελικά συνεχίζουν μέχρι τις ημέρες μας. Η επανένωση είχε (και) δισκογραφικό αποτέλεσμα τέσσερα full length albums, το "Cactus V" (2006), "Black Dawn" (2016), το "Tightrope" (2021) συν τον δίσκο "Temple of Blues - Influences & Friends" που κυκλοφόρησε προ ημερών και περιλαμβάνει πλειάδα μουσικών, με το δελτίο τύπου να μας δίνει τις λεπτομέρειες:

«Featured along with the current Cactus band is a who’s who of blues and rock icons: Guitarists Joe Bonamassa, Ted Nugent, Pat Travers, Warren Haynes, Vernon Reid, Steve Stevens, Johnny A (The Yardbirds), Ty Tabor (King’s X) and bassists Billy Sheehan (Mr. Big), Dug Pinnick (King’s X) Tony Franklin (The Firm, Blue Murder), Phil Soussan (Ozzy Osbourne, Billy Idol), Rudy Sarzo (Quiet Riot, Ozzy Osbourne), Kenny Aaronson (ex-Joan Jet and The Yardbirds), as well as members of Government Mule, Vixen, Rainbow, Zebra and Whitesnake.

Vocalist Dee Snider of Twisted Sister appears on the band’s remake of the Howlin’ Wolf classic “Evil,” and Appice’s bandmate in Vanilla Fudge Mark Stein turns in a powerful vocal on Little Richard’s “Long Tall Sally.”

A second version of “Guiltless Glider,” appears as a bonus track with former Judas Priest vocalist, Ripper Owens. Another of Appice’s musical partners, Fernando Perdomo, also appears on the new record.

The new album merges the members of Cactus with a super ensemble of featured artists, all of whom have called the group among their biggest influences.

Once heralded by critics as America’s answer to Led Zeppelin, Cactus recorded four hard rockin’ albums for Atco Records before Appice and bassist Tim Bogert left to form their own supergroup: Beck, Bogert & Appice.»

Band: Cactus
Video: "Evil"
Album: "Temple of Blues - Influences & Friends"
Type: Full length
Release date: June 7th, 2024
Label: Cleopatra Records
Format: CD, 2 Vinyls, Digital

Track listing:
01. Parchman Farm ft. Joe Bonamassa, Billy Sheehan (Mr. Big / David Lee Roth)
02. Bro. Bill ft. Randy Jackson (Zebra), Randy Pratt (Cactus), Bob Daisley (Ozzy Osbourne)
03. Guiltless Glider ft. Ron "Bumblefoot" Thal (Guns N' Roses), Phil Soussan (Ozzy Osbourne)
04. Evil ft. Dee Snider (Twisted Sister), Dug Pinnick (King's X)
05. One Way... Or Another ft. Dug Pinnick (King's X), Ted Nugent
06. Alaska ft. A. Johnny, Tony Franklin (The Firm)
07. No Need To Worry ft. Warren Haynes (Gov't Mule), Jorgen Carlsson (Gov't Mule)
08. Oleo ft. Steve Stevens (Billy Idol), Billy Sheehan (Mr. Big / David Lee Roth)
09. Big Mama Boogie ft. Pat Travers, James Caputo (Cactus)
10. You Can't Judge A Book By The Cover
11. Rock N' Roll Children ft. Britt Lightning (Vixen), Vernon Reid (Living Colour), Rudy Sarzo (Quiet Riot)
12. Let Me Swim ft. Doug Aldrich (Whitesnake), Marco Mendoza (Blue Murder)
13. Restrictions ft. Ty Tabor (King's X), Phil Soussan (Ozzy Osbourne)
14. Long Tall Sally ft. Mark Stein (Vanilla Fudge), Fernando Perdomo

Bonus Track:
15. Guiltless Glider feat. Tim "Ripper" Owens (Judas Priest)

1 σχόλιο:

Από το Blogger.