Header Ads

Header ADS

Vandenberg | Rock Hard Festival 2024 | Video

Rock Hard Festival
Το τριήμερο 17, 18 και 19 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε το (φετινό) μουσικό φεστιβάλ "Rock Hard Festival". Την δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ (18/05/2025) εμφανίσθηκαν (και) οι Vandenberg και έχουμε στην διάθεσή μας, σε βίντεο διάρκειας πενήντα λεπτών, ολόκληρη την συναυλία του συγκροτήματος.

Ο Adrian Vandenberg έγινε ευρέως γνωστός στο μουσικόφιλο κοινό από την θητεία του στους Whitesnake. Ολλανδός κιθαρίστας, ο οποίος ξεκίνησε την δισκογραφική του καριέρα το 1978 με τους Teaser (και τον ομώνυμο δίσκο τους). Ακολούθησαν οι Vandenberg κυκλοφορώντας (το διάστημα 1982-1985) τρία albums.

Τα τελευταία χρόνια δημιούργησε τους Vandenberg's MoonKings με απολογισμό δύο "κανονικά" και ένα ακουστικό album. Εν έτει 2020 επαναδημιούργησε τους Vandenberg με τον Ronnie Romero στα φωνητικά, τον Randy van der Elsen στο μπάσο και τον Koen Herfst στα τύμπανα, ενώ συνεισφέρουν ως καλεσμένοι καλλιτέχνες όπως ο Rudy Sarzo ή ο Brian Tichy.

Το αποτέλεσμα της επανασύνδεσης το ακούσαμε με την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου των Vandenberg υπό τον τίτλο "2020" (δεν χρειάζεται να πω ποια χρονιά "βγήκε"). Ακολούθησε (το 2021) νέα αλλαγή τραγουδιστή, με τον Mats Levén (βλ. Yngwie Malmsteen, Candlemass, At Vance, Abstrakt Algebra, Krux, Adagio κλπ) να αναλαμβάνει τα φωνητικά.

Όλα αυτά οδήγησαν -στα τελειώματα του περασμένου καλοκαιριού (Αύγουστος 2023)- στο πλέον πρόσφατο δισκογραφικό πόνημα της μπάντας, το full length album, υπό τον τίτλο "Sin"...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.