Header Ads

Header ADS

Sabaton - 'The Art of War' (official album stream)

Sabaton - 'The Art of War'
"Η Τέχνη του Πολέμου" ("The Art of War") είναι ένα από τα αρχαιότερα και πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία στρατιωτικής στρατηγικής παγκοσμίως. Το έγραψε ένας Κινέζος αξιωματικός, συγγραφέας και φιλόσοφος που έζησε την εποχή της Περιόδου της Άνοιξης και του Φθινοπώρου (771-476 π.Χ.) στην Κίνα, ο Σουν Τσου (Sun Tzu).

Το πραγματικό του όνομα είναι Σουν Γου, ενώ τον αποκαλούσαν επίσης Τσανγκτσίν. Το Σουν Τσου ήταν τιμητικό όνομα που του δόθηκε και σημαίνει αφέντης Σουν. Η "Τέχνη του Πολέμου" αποτελείται από 13 κεφάλαια και μεταφράστηκε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκή γλώσσα το 1782 από τον Γάλλο, Ζαν Ζοζέφ Μαρί Αμιό.

Ο Σουν Τσου αναγνώρισε την σημασία της θέσης στην στρατηγική και ότι η θέση επηρεάζεται και από αντικειμενικές συνθήκες στο φυσικό περιβάλλον και από τις υποκειμενικές απόψεις των ανταγωνιστικών δρώντων σ' αυτό το περιβάλλον.

Το βιβλίο διδάσκει ότι η στρατηγική δεν είναι απλά ένας σχεδιασμός με την έννοια της εφαρμογής ενός συνόλου ενεργειών, αλλά απαιτεί κατάλληλη και γρήγορη ανταπόκριση σε μεταβαλλόμενες συνθήκες. Επηρεασμένοι από το έργο του Sun Tzu οι Sabaton κυκλοφόρησαν την άνοιξη του 2008 τον δίσκο "The Art of War", ο οποίος αποτελείται από (επίσης) 13 κεφάλαια - τραγούδια (στην αρχική έκδοση).

Το album "The Art of War" πρωτοκυκλοφόρησε στις 30 Μαΐου 2008 μέσω της Black Lodge Records και γνώρισε αρκετές επανακυκλοφορίες με πλέον πρόσφατη αυτήν προ τριετίας σε διπλό βινύλιο από την δισκογραφική εταιρεία Nuclear Blast.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου ο εν λόγω δίσκος πρέπει να ήταν η πρώτη μου επαφή με την Σουηδική μπάντα (ή έστω η πρώτη φορά που τους πρόσεξα) και -σε βάθος χρόνου- δεν μπορώ να πω ότι δικαίωσαν τις προσδοκίες που μου δημιούργησαν...

Δελτίο τύπου: «This album is based on the writings of General Sun Tsu, the celebrated military tactician from ancient China. Just as Sun Tsu’s Art of War book has 13 chapters, each dealing with a different aspect of warfare, the album has 13 tracks - each telling of a different historical battle.

Some of Sabaton’s most popular anthems, such as Ghost Division and 40:1, are found on this album. Sabaton fact: The Art of War was Sabaton’s first true concept album and set the creative direction their future works would come to take.»

2 σχόλια:

Από το Blogger.