Header Ads

Header ADS

Bernie Marsden - 'Bad Reputation' (official music video)

Bernie Marsden - 'Working Man'
Ο Bernard John Marsden ήταν (και παραμένει παρά τον θάνατό του τον περασμένο Αύγουστο) ένας από τους σημαντικούς Άγγλους blues rock / hard rock κιθαρίστες. Το μεγαλύτερο μέρος της (όποιας) φήμης του το απέκτησε ως κιθαρίστας των Whitesnake (από τα αρχικά μέλη μαζί με τον Micky Moody και φυσικά τον David Coverdale), στους οποίους έμεινε από το 1978 έως το 1982 κυκλοφορώντας επτά δίσκους ("Snakebite", "Trouble", "Lovehunter", "Ready an' Willing", "Live...in the Heart of the City", "Come an' Get It", "Saints & Sinners").

Πέραν της προσωπικής του καριέρας (πλέον των είκοσι δίσκων) έχει συμμετάσχει επίσης -μεταξύ άλλων- στους UFO (βλ. "The Dave Edmunds Rockfield Demos" του 1973), Paice / Ashton / Lord, Babe Ruth, Alaska, Cozy Powell's Hammer, The Moody Marsden Band και σε μία άλλη εκδοχή των Whitesnake μέσω των The Snakes και των The Company of Snakes.

Ο Bernie απεβίωσε στις 23 Αυγούστου 2023 σε ηλικία 72 ετών. Τον προηγούμενο μήνα είχε προλάβει να ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του νέου του δίσκου, ο οποίος φέρει τον τίτλο "Working Man" και θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα (8 Δεκεμβρίου 2023) σε διπλό cd και διπλό βινύλιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.