Header Ads

Header ADS

Heavy Load - 'Ride the Night' (official music video)

Heavy Load - 'Riders of the Ancient Storm'
Τρεις ημέρες μας χωρίζουν από την δισκογραφική επιστροφή των Heavy Load μετά από ουσιαστικά τέσσερις δεκαετίες. Ο διάδοχος του album "Stronger than Evil" (Οκτώβριος 1983) και τέταρτος "ολοκληρωμένος" δίσκος των Σουηδών metallers φέρει τον τίτλο "Riders of the Ancient Storm".

Για το ποιόν των Heavy Load δε νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά (ή μήπως όχι;), τουλάχιστον στους συνειδητοποιημένους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας. Ένα από τα πλέον θρυλικά συγκροτήματα της underground 80s heavy metal σκηνής.

Δημιουργήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του εβδομήντα και κυκλοφόρησαν τρεις "ολοκληρωμένους" δίσκους (συν ένα ep, τρία singles, ένα demo, μία βιντεοκασέτα και μία συλλογή). Επέστρεψαν προ εξαετίας και η επιστροφή τους εκτός από συναυλίες έχει (και) δισκογραφικό αποτέλεσμα...

Δελτίο τύπου: «40 years have passed since Heavy Load released their latest all new album, "Stronger than Evil" (1983). Heavy Load's comeback album "Riders of the Ancient Storm" rings of their well-known sound and songwriting.

Still, many songs echo these pioneers' famous Viking themes and existential lyrics. The compositions are dramatic and render a great variety of moods. At the same time, passionate innovation and creative fervour shine bright in every song on the comeback album.»

Band: Heavy Load
Country of origin: Sweden
Location: Stockholm
Formed in: 1976
Genre: Heavy/Power Metal
Themes: Freedom, Honour, Metal, Vikings
Years active: 1976-1983, 1985, 1987, 2017-present

Video: "Ride the Night"
Music: Ragne Wahlquist
Lyrics: Styrbjörn Wahlquist, Ragne Wahquist

Album: "Riders of the Ancient Storm"
Type: Full length
Release date: October 6th, 2023
Label: No Remorse Records
Format: CD, 12" vinyl, CD + 12" vinyl, Digital

Track listing:
1. Ride the Night 05:18
2. We Rock the World 04:12
3. Walhalla Warriors 05:45
4. Angel Dark 06:11
5. Slave No More 08:17
6. Raven Is Calling 06:28
7. Sail Away 05:31
8. Butterfly Whispering 07:06

Band members:
Styrbjörn Wahlquist - Vocals, Drums
Ragne Wahlquist - Vocals, Guitars (lead), Keyboards
Torbjörn Ragnesjö - Bass
Niclas Sunnerberg - Guitars, Vocals (backing)

Miscellaneous staff:
Styrbjörn Wahlquist - Producer, Recording, Mixing
Ragne Wahlquist - Producer, Recording, Mixing

6 σχόλια:

Από το Blogger.