Header Ads

Header ADS

Rattlesquad - '1233' (official album stream)

Rattlesquad - '1233'
Rattlesquad: τετραμελές hard rock συγκρότημα εξ Αθηνών, το οποίο δημιουργήθηκε προ τετραετίας και μας συστήνεται κάπως έτσι: «Rattlesquad is a hard (...and blues rooted) rocking band from Athens, Greece. We preferably let the music "speak" for itself.»

Μας παρουσιάσθηκαν στα τελειώματα της άνοιξης (30 Μαΐου 2023) μέσω του single "Lonesome Highway" προετοιμάζοντας το έδαφος για τον πρώτο ολοκληρωμένο τους δίσκο, ο οποίος τιτλοφορείται "1233" και "βγήκε" προ ημερών (22 Σεπτεμβρίου 2023).

Οι Rattlesquad μας λένε σχετικά:

«Blood, sweat, tears. Pain, anger, desperation, hope, redemption. Rock n’ Roll. This is what our first, full length studio album is all about! We hope it’ll inspire you to fight your very own battles.»

Δελτίο τύπου: «Οι Rattlesquad είναι ένα heavy Rock n' Roll συγκρότημα από την Αθήνα. Ψυχωμένα φωνητικά, πύρινες κιθάρες και ένα βαρύ αλλά groovy rhythm section, όλα αυτά από τέσσερις τύπους που πιστεύουν ότι έχουν κάτι να πουν.

Δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2019, όταν ο μπασίστας και τραγουδοποιός Angelos Papangelou άρχισε να τζαμάρει με τον ντράμερ William V. Baldo. Σύντομα ακολούθησε ο τραγουδιστής και βασικός στιχουργός του γκρουπ Greg Acontides.

Ενώ ο κόσμος κατέρρεε γύρω τους (cheers COVID-19), οι τρεις αυτοί τύποι συνέχιζαν πεισματικά να τζαμάρουν, μέσα σε μια κατάσταση γενικευμένης κρίσης. Οι χιλιάδες «έξυπνες» ειδοποιήσεις εκείνου του καιρού θα ήταν μόνο μερικές σταγόνες του καυσίμου για να ξεκινήσει η φωτιά των riff και των στίχων των πρώτων τραγουδιών των Rattlesquad.

Το line-up των Squad ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2022, με την προσθήκη του κιθαρίστα και τραγουδοποιού Johnny Free. Σύντομα, το συγκρότημα βρέθηκε έτοιμο να ηχογραφήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.

Θέλοντας να αποτυπώσει την ενέργεια και το συναίσθημα που καθορίζει τον ζωντανό ήχο τους, το γκρουπ έλαβε μια σειρά από δημιουργικές αποφάσεις: έφυγε από την άνεση της ξεχωριστής εγγραφής οργάνων και το δίχτυ ασφαλείας των κομματιών με μετρονόμο.

Αντί αυτών ηχογραφήθηκε η καθαρή ενέργεια ενός hard rock συγκροτήματος που έπαιζε ζωντανά στην ίδια αίθουσα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.