Header Ads

Header ADS

Deep Purple - 'The Cut Runs Deep' (live in 1991)

Got your finger on the trigger
Your cold eyes taking aim
You took a shot at my heart
Let the bullets fly
Tell me has one of them got my name

What about the heartache
What about the emptiness inside
It doesn't just fade away
Turning the knife
How much can I bleed
The cut runs deep

I can't find no salvation
Can't find no healing touch
Reaching out for mercy
A stranger in your eyes
I want you too much

What about the heartache
What about the emptiness inside
It doesn't just fade away
Turning the knife
How much can I bleed
The cut runs deep

Deep Purple - 'Slaves and Masters'
Η αποχώρηση του Ronnie James Dio από τους Rainbow το 1978 έφερε και αλλαγή μουσικής κατεύθυνσης στο συγκρότημα του Ritchie Blackmore. Το επικολυρικό στοιχείο στην μουσική και το μυθολογικό στους στίχους περιορίστηκε στο ελάχιστο, με την μουσική πάντα να προσφέρει πιο "γήινη" μουσική, λιγότερο εξειδικευμένη και περισσότερο εύληπτη στο μέσο αυτί προσπαθώντας (κυρίως) να "ανοίξει" την Αμερικάνικη αγορά.

Συνοδοιπόροι στην προσπάθεια του Ritchie Blackmore σε αυτό το εγχείρημα ήταν αρχικά ο Graham Bonnet κι εν συνεχεία ο Joe Lynn Turner που ανέλαβαν το μικρόφωνο. Η δεύτερη περίοδος των Rainbow ξεκίνησε με τον δίσκο "Down to Earth" που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1979.

Το 1980, όταν διαλύθηκαν οι Fandango, ο Ritchie Blackmore (μέσω του Barry Ambrosio), που έψαχνε τον αντικαταστάτη του Graham Bonnet, τηλεφώνησε στον Joe Lynn Turner και τα υπόλοιπα είναι (μουσική) ιστορία.

Ο Αμερικανός έγινε ο τρίτος τραγουδιστής του "Ουρανίου Τόξου", βάζοντας την "υπογραφή" του σε τρία full length albums ("Difficult to Cure" 1981, "Straight Between the Eyes" 1982, "Bent Out of Shape" 1983).

Αργότερα τον ακολούθησε (τον Ritchie) και στους Deep Purple. Οι... ιδιαίτερες (για να το πω κομψά) σχέσεις του Ritchie Blackmore με τον Ian Gillan οδήγησαν τον δεύτερο στην (δεύτερη) αποχώρησή του από το συγκρότημα το 1989 (η πρώτη φορά ήταν το 1973).

Ο Joe Lynn Turner και ο Jimi Jamison (των Survivor) ήταν οι πιθανότεροι αντικαταστάτες του. Τελικά επιλέχθηκε ο πρώτος, τον οποίο σύμφωνα με τις αναφορές τις εποχής τον ήθελαν (και) οι Bad Company με τους Foreigner, αλλά προτίμησε τους Purple.

Ο μοναδικός δίσκος των D.P. με τον Turner στα φωνητικά τιτλοφορείται "Slaves and Masters" και κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 1990. Παρακολουθούμε το βίντεο με την "ζωντανή" απόδοση του τραγουδιού "The Cut Runs Deep" από εμφάνιση συναυλία των Purple το 1991 στο πλαίσιο της περιοδείας για την προώθηση του δίσκου...

2 σχόλια:

Από το Blogger.