Header Ads

Header ADS

Valentino Francavilla | Vivaldi 'Summer Presto' | Explosive guitar version

Valentino Francavilla | Vivaldi Summer
Οι "Τέσσερις Εποχές" είναι το πλέον γνωστό μουσικό έργο του Αντόνιο Βιβάλντι (Antonio Lucio Vivaldi, 4 Μαρτίου 1678 - 28 Ιουλίου 1741) κι ένα από τα κορυφαία στο ευρύτερο φάσμα της κλασικής μουσικής. Πρόκειται για ένα σύνολο τεσσάρων κονσέρτων για βιολί του Ιταλού συνθέτη, καθένα από τα οποία εκφράζει μουσικά μία εποχή του χρόνου.

Αυτά συνετέθησαν μεταξύ των ετών 1718-1720, όταν ο Βιβάλντι ήταν ο ιεροψάλτης της αυλής στην Μάντοβα και εκδόθηκαν το 1725 στο Άμστερνταμ όπως μας πληροφορεί η wikipedia. Το τρίτο [Κοντσέρτο αρ. 2 σε σολ ελάσσονα, έργο 8, RV 315, "Καλοκαίρι" (L'estate)] αφορά την πλέον ζεστή εποχή του χρόνου, το καλοκαίρι και αποτελείται απο τρία μέρη:

➢ Allegro non molto (in G minor)
➢ Adagio e piano - Presto e forte (in G minor)
➢ Presto (in G minor)

Ο Valentino Francavilla μας έρχεται από την Ιταλία (Τρεβίζο). Πρόκειται για τριαντάχρονο κιθαρίστα τον οποίο έχουμε ακούσει σε δίσκους συγκροτημάτων όπως οι White Skull ("Metal Never Rusts"), οι Tomorrow's Outlook (δεν κυκλοφόρησε ακόμη κάποιον δίσκο καθώς εντάχθηκε το 2019), οι Wild Bitch κλπ.

Παράλληλα τρέχει και την προσωπική (solo) καριέρα του έχοντας κυκλοφορήσει ένα full length album ("Heavy Chains") προ πενταετίας (Σεπτέμβριος 2018) και ένα single ("Welcome to hell", Ιούλιος 2020). Πως και που "συναντιούνται" το καλοκαίρι του Βιβάλντι και ο Valentino Francavilla;

Ο Ιταλός κιθαρίστας μας παρουσιάζει μία "μεταλλική" εκδοχή της εν λόγω μουσική σύνθεσης, για την ακρίβεια του τρίτου μέρους, του γρήγορου (presto), ο οποίος το χαρακτηρίζει (δικαίως) ως «one of the best classical songs». Εν όψει του πρώτου καλοκαιρινού καύσωνα στην χώρα μας είναι (και) άκρως επίκαιρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.