Header Ads

Header ADS

Thomas Zwijsen | 'Keeper Of The Seven Keys' | Helloween acoustic cover

You're the Keeper of the Seven Keys
That lock up the seven seas
And the Seer of Visions said before he went blind
Hide them from demons and rescue mankind


Helloween
Το μακρινό 1986 ο (18χρονος τότε) Michael Kiske ενσωματώνεται στους Helloween και οι Γερμανοί metallers ετοιμάζονται για τον διάδοχο του "Walls of Jericho" και δεύτερο "ολοκληρωμένο" δίσκο τους. "Keeper of the Seven Keys" ο τίτλος και ετοιμαζόταν να φέρει τα πάνω κάτω στο Ευρωπαϊκό metal.

Επρόκειτο για διπλό album, με την δισκογραφική τους εταιρεία να μην τους επιτρέπει την κυκλοφορία διπλού δίσκου και να τους προτρέπει να το κυκλοφορήσουν σε δύο μέρη. Και κάπως έτσι εγένετο "Keeper of the Seven Keys Part I" (το 1987) και "Keeper of the Seven Keys Part II" (το 1988) και παράλληλα εγένετο... Ευρωπαϊκό power metal. Στην συνείδησή μου παραμένει ένας ενιαίος δίσκος, τυπικά όμως πρόκειται για δύο albums (με όσα θετικά και αρνητικά προέκυψαν από αυτό το γεγονός, αλλά δεν είναι της παρούσης).

Το ομότιτλο τραγούδι υπάρχει στο δεύτερο μέρος και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες (ως προς την διάρκεια) και καλύτερες παράλληλα συνθέσεις των Helloween. Στην παρούσα ανάρτηση θα παρακολουθήσουμε την ακουστική (και ορχηστρική - instrumental) διασκευή του Thomas Zwijsen. Πρόκειται για 35χρονο καλλιτέχνη, ο οποίος μας έρχεται από την Ολλανδία.

Κλασικός κιθαρίστας που μας συστήνεται κάπως έτσι: «my mission is to bring Heavy Metal to the Classical Guitar world and vice versa, combining the greatness of heavy metal compositions with the beautiful tone of the classical guitar». Τον έχουμε ακούσει σε δίσκους του Blaze Bayley, ενώ "τρέχει" και την προσωπική του καριέρα με διψήφιο αριθμό solo albums και την σειρά "Nylon Maiden" (πέντε δίσκοι) να ξεχωρίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.