Header Ads

Header ADS

Difficult to Cure (Beethoven's Ninth)

Terpsichore, Muse of Dance
Επευφημίες και χειροκροτήματα στο φινάλε, θρίαμβος. Ο (σε προχωρημένο στάδιο απώλειας ακοής) "τιτάνας" της μουσικής, προσηλωμένος στο έργο, με πλάτη γυρισμένη στο μουσικόφιλο κοινό, δεν αντιλαμβάνεται τις αντιδράσεις. Η contralto [contra (αντίθετα) + alto (ύψος)] Caroline Unger τον "γύρισε" προς το ακροατήριο για να "γευθεί" την στιγμή του θριάμβου...

Το θέμα: μία σύνθεση "μνημείο" του Ευρωπαϊκού πολιτισμού (επίσημος ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και δύο μουσικές ιδιοφυΐες (Beethoven - Blackmore) σε μία ανάρτηση.

Το βίντεο: "Difficult to Cure" σε ζωντανή ηχογράφηση από τους Rainbow το 1984 στο Budokan (Τόκιο, Ιαπωνία) με την συνοδεία φιλαρμονικής ορχήστρας.

Line up: Ritchie Blackmore - Guitar, Roger Glover - Bass, Joe Lynn Turner - Vocals, David Rosenthal - Keyboards, Chuck Burgi - Drums.

Το τραγούδι: "Difficult to Cure", η προσέγγιση του Blackmore στην 9η του Beethoven. Το πρωτοσυναντήσαμε στο ομότιτλο album που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1981 και σε "ζωντανή" εκτέλεση στο διπλό βινύλιο "Finyl Vinyl" (Μάρτιος 1986).

Η εικόνα: ο πίνακας "Terpsichore, Muse of Dance" του Jean - Marc Nattier. Ελαιογραφία. Έτος δημιουργίας 1739. Βρίσκεται στο Fine Arts Museums στο San Francisco. Η Τερψιχόρη (τέρπω + χορός) είναι μία από τις εννέα μούσες, κόρη του Δία και της Μνημοσύνης και προστάτιδα του χορού και της λυρικής ποίησης. Επινόησε την άρπα και την μουσική παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.