Header Ads

Header ADS

Back to the future: Leatherwolf - 'Leatherwolf'

Leatherwolf
Το (μακρινό) 1984 οι Leatherwolf κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους. Η Steamhammer το επανακυκλοφόρησε τέσσερα χρόνια αργότερα με νέο τίτλο ("Endangered Species"). Το ίδιο έτος (1984) οι Leatherwolf κυκλοφόρησαν το... ομώνυμο ep!

Στις αρχές του 1987 οι Leatherwolf κυκλοφόρησαν τον... ομώνυμο δεύτερο δίσκο τους!!! (Είχαν ένα θέμα με τους τίτλους των δίσκων, δεν βρίσκετε;) Αυτό όμως έχει ελάχιστη σημασία, η μουσική είναι που "μετρά" και εκεί οι Αμερικανοί metallers δεν απογοητεύουν.

Επικίζον μελωδικό US Metal, υπέροχες συνθέσεις, τριπλή κιθαριστική επίθεση. Ακούγεται "μονορούφι". Ούτε ένα τραγούδι χωρίς λόγο ύπαρξης (ακόμη και η διασκευή στο "Bad Moon Rising" των Creedence Clearwater Revival). Εννέα τραγούδια, εννέα (μικρά η μεγαλύτερα) "διαμάντια". Χαλαρά ένας από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας του ογδόντα. Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1987 και η πιο πρόσφατη επανέκδοση που γνώρισε ήταν πέρυσι (στην Ιαπωνία)...

Leatherwolf: μπάντα μελωδικού (US) heavy metal με επικές εξάρσεις. Σχηματίσθηκε το μακρινό 1981 και μία δεκαετία αργότερα μετονομάσθηκε σε HailMary για δύο χρόνια. Οι Leatherwolf επανήλθαν το 1999 και συνεχίζουν μέχρι τις ημέρες μας. Ξεχώρισαν για τους τρεις κιθαρίστες (η αποκαλούμενη triple axe attack). Έχουν κυκλοφορήσει έξι "ολοκληρωμένους" στουντιακούς δίσκους, τέσσερα demos, επτά singles, δύο EPs και δύο live albums.

2 σχόλια:

Από το Blogger.