Header Ads

Header ADS

Back to the future: Fates Warning - 'No Exit'

Fates Warning - 'No Exit'
Το album "No Exit" κυκλοφόρησε ανάμεσα στους "ογκόλιθους" "Awaken the Guardian" και "Perfect Symmetry". Στάθηκε στο μεταίχμιο της αλλαγής καλλιτεχνικής πορείας των Fates Warning. Από το US power metal των τριών πρώτων δίσκων, στο progressive ύφος που ακολούθησε.

Ήταν ο πρώτος δίσκος χωρίς τον John Arch στα φωνητικά, το πρώτο με τον Ray Alder (από αηδόνι σε αηδόνι πήγαινε ο "Μαθιός") και ο τελευταίος του Steve Zimmerman (καθώς στα τύμπανα πήρε την θέση του ο "τινάνας" Mark Zonder). Το album "No Exit" κοιτάζει στα μάτια τόσο το "Awaken the Guardian" (που προηγήθηκε) όσο και το "Perfect Symmetry" (που ακολούθησε).

Στέκεται αυτόνομα παρότι αποτελεί (υπό μία έννοια) την γέφυρα η οποία συνδέει δύο διαφορετικούς (και εξίσου εντυπωσιακούς) πλανήτες στο μουσικό σύμπαν των Fates Warning. Ο δίσκος αποτελεί μία από τις κορυφώσεις του US Prog / Power metal και πρωτοκυκλοφόρησε τον Μάρτιο του μακρινού 1988...

4 σχόλια:

  1. Με ξένισε αυτός ο δίσκος. Περίμενα τη φυσική συνέχεια του απίστευτου Awaken the Guardian και τούτο είναι διαφορετικό υπό πολλές έννοιες. Στάζει ποιότητα πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ κόσμο "ξένισε" τότε ο δίσκος. Είτε θετικά, είτε αρνητικά...

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με Manilla. Πάντως είναι δισκάρα το οποίο στην αρχή μου έκατσε στραβά γιατί δεν είχε Arch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.