Header Ads

Header ADS

Tanith - 'Voyage' (official album stream)

Tanith - 'Voyage'
Το πολύ ενδιαφέρον ντεμπούτο των Tanith ("In Another Time") απέκτησε διάδοχο. "Voyage" ο τίτλος και κυκλοφόρησε προ ημερών. Οι Tanith είναι μία από τις πλέον αξιόλογες νέες μπάντες που κυκλοφορούν εκεί έξω. Δημιουργήθηκαν προ εξαετίας. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το single / EP "Citadel". Το 2019 μας παρουσιάσθηκαν "επισήμως" με το ντεμπούτο τους, "In Another Time".

Όσον αφορά το μουσικό στυλ των Tanith; Hard & heavy στην πρωτόλεια μορφή του. Protometal, εκεί που τα 70s συναντούν τα 80s. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στην μπάντα μετέχει (φωνητικά και κιθάρα) ο Russ Tippins. Τι εστί Russ Tippins;

Κιθαρίστας των (θεών) Satan, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει την φανέλα των Blind Fury (ένας δίσκος), Pariah (τρεις δίσκοι) και Tysondog. Επίσης έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του (ως guest) στους Blitzkrieg (βλ. το album "A Time of Changes" και την διασκευή σε Satan).

Άξιο αναφοράς επίσης το ότι οι Tanith συνεχίζουν ως μουσικό τρίο (Russ Tippins, Cindy Maynard, Keith Robinson), με τον κιθαρίστα Charles Newton να αποχωρεί προ μηνών...

Δελτίο τύπου: «There is perhaps no band keeping the spirit and sound of 70s hard rock and heavy metal alive more so than Tanith.

Formed in 2017, the band embraced that era wholeheartedly, resulting in 2019's aptly titled In Another Time, which instantly earned cult status and put them on the map. Now, they return with Voyage, picking up where they left off and once again demonstrating their mastery when it comes to this niche.

"I wanted more of the same but different in some marginal way," explains vocalist / guitarist Russ Tippins (also of Satan).

"Voyage is the sound of the universe speaking to mankind through the medium of Tanith. Or, if you like, twin-guitar heavy rock with dual singers which, if you grew up in the 1970s, will make you want to bounce over to the nearest record store. On a space hopper.

Band: Tanith
Country of origin: United States
Location: Brooklyn, New York City
Formed in: 2017
Genre: Hard Rock / Heavy Metal
Years active: 2017-present

Album: "Voyage"
Type: Full length
Release date: April 21st, 2023
Label: Metal Blade Records
Format: CD, Vinyl, Digital

Track listing:
1. Snow Tiger 04:39
2. Falling Wizard 04:36
3. Olympus by Dawn 04:15
4. Architects of Time 04:43
5. Adrasteia 04:45
6. Mother of Exile 04:35
7. Seven Moons (Galantia Pt.2) 05:54
8. Flame 04:14
9. Never Look Back 05:39

Band members:
Cindy Maynard - Vocals, Bass
Russ Tippins - Vocals, Guitars
Keith Robinson - Drums

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.