Header Ads

Header ADS

Savage Grace - 'Master of Disguise' (official album stream)

Savage Grace - 'Master of Disguise'
Νέο full length album για τους Savage Grace μετά από 37 έτη!!! Ο διάδοχος του δίσκου "After the Fall from Grace" (Ιούλιος 1986) και τρίτο συνολικά full length album των Αμερικανών metallers τιτλοφορείται "Sign of the Cross" και έχει προγραμματισθεί να κυκλοφορήσει στις αρχές του τελευταίου ανοιξιάτικου μήνα.

Από την παλαιά "φρουρά" έχει απομείνει ο κιθαρίστας (και πρώην τραγουδιστής της μπάντας) Chris Logue. Η μπάντα δημιουργήθηκε το μακρινό 1981 (τους πρώτους μήνες ως Marquis de Sade). "Νονός" ήταν ο Randy Rhoads (ο αδερφός του, Kelle, ήταν ο τραγουδιστής της μπάντας εκείνη την περίοδο).

Η μπάντα έμεινε ενεργή μέχρι το 1992 (δύο full length albums, δύο EPs και δύο demos ο απολογισμός τους). Οι Savage Grace επανήλθαν -για μία διετία- το 2009 (όπου κυκλοφόρησε και το ep "The Lost Grace") και από το 2020 η μπάντα βρίσκεται εκ νέου στις επάλξεις με νέα μέλη (πλην φυσικά του Chris Logue).

Εστιάζουμε στο ντεμπούτο τους, "Master of Disguise" (τυπικά βέβαια ο χαρακτηρισμός ντεμπούτο "πηγαίνει" είτε στο "Demo 1982", είτε στο ep "The Dominatress", τα οποία προηγούνται χρονικά).

Το πρώτο full length album των Αμερικανών metallers κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 1985 (αν και η μπάντα στην Bandcamp σελίδα της αναφέρει ως ημερομηνία κυκλοφορίας την 1η Ιανουαρίου 1984) και στην παρούσα ανάρτηση μπορείτε να το ακούσετε (ή να το θυμηθείτε οι παλαιότεροι) ολόκληρο.

Ο δίσκος γνώρισε αρκετές επανακυκλοφορίες, ιδιαίτερα από το 2010 και μετά, με πλέον πρόσφατες αυτές της No Remorse Records σε βινύλιο πρόπερσι (21 Μαΐου 2021) της Hammerheart Records σε cd πέρυσι (18 Φεβρουαρίου 2022)...

Band: Savage Grace
Country of origin: United States
Formed in: 1981
Genre: Power/Speed Metal
Lyrical themes: History, Fantasy, Life, Love, Freedom, Rebellion
Years active: 1981 (as Marquis de Sade), 1981-1992, 2009-2010, 2020-present

Album: "Master of Disguise"
Type: Full length
Release date: September 12th, 1985
Label: Black Dragon Records, Important Record Distributors, Inc.
Format: CD, Vinyl, Digital

Band members:
Mike Smith - Vocals
B. East - Bass
Christian Logue - Guitars
Mark Chase Marshall - Guitars
Dan Finch - Drums

Miscellaneous staff:
Robin Snow - Cover Model
Bill Schubotton - Cover Model
Josh Sommers - Cover Art, Photography
Cory Brandon - Photography
Anton Soggiu - Photography
James Sutton - Producer, Mixing, Engineering
Rick Knutson - Executive Producer
Ken Perry - Mastering

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.