Header Ads

Header ADS

Back to the future: Blizzard of Ozz

Blizzard of Ozz
Το μακρινό 1979 ο Ozzy Osbourne αποχώρησε από τους Black Sabbath. Λίγους μήνες αργότερα τον "ανέλαβε" η μάνατζερ (και μετέπειτα σύζυγός του) Sharon και σχηματίζει το προσωπικό του συγκρότημα συνεργαζόμενος με τον πρώην κιθαρίστα των Quiet Riot, Randy Rhoads, τον πρώην μπασίστα των Rainbow, Bob Daisley και τον πρώην ντράμερ των Uriah Heep, Lee Kerslake.

Υπολογίστε και τον πληκτρά Don Airey στο κάδρο και έχετε το line-up του ("μυθικού") ντεμπούτου "Blizzard of Ozz", το οποίο ηχογραφήθηκε στις αρχές του 1980 και κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Εξαιρετικής ποιότητας μελωδικό metal, όλα τα τραγούδια ("I Don't Know", "Crazy Train", "Goodbye to Romance", "Suicide Solution", "Mr. Crowley", "No Bone Movies", "Revelation (Mother Earth)", "Steal Away (The Night)" και το μικρό ορχηστρικό "Dee") υψηλού επιπέδου (για τον σκοπό που εξυπηρετούν) και ο Randy λάμπει, αν και το "λάμπει" ακούγεται -και ίσως είναι- κάπως περιοριστικό με βάση την κιθαριστική αρτιότητα του δίσκου.

Σύμφωνα με τον Bob Daisley κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων το συγκρότημα ονομαζόταν Blizzard of Ozz και σκοπός ήταν το όνομα του Osbourne να φαίνεται με μικρά γράμματα στο εξώφυλλο του δίσκου. Στην τελική έκδοση όμως το όνομα του Ozzy ήταν μεγαλύτερο κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από τον Daisley και τον Lee Kerslake.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Bob (διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του):

«When the album was released the words 'Ozzy Osbourne' were in bigger print than 'The Blizzard of Ozz' which made it look like an Ozzy Osbourne album called The Blizzard of Ozz. Randy [Rhoads] was never one to rock the boat. He knew he was in a situation which was a good opportunity for him being relatively unknown, so when Lee (Kerslake) and I were ousted, Randy had no allies and the act became 'Ozzy Osbourne' and no longer a band.»

Το 2002 ο Ozzy επανακυκλοφόρησε το "Blizzard of Ozz" χωρίς τους δύο "αντάρτες". Την θέση τους πήραν ο Mike Bordin (τύμπανα) και ο Robert Trujillo (μπάσο), ενώ τα δεύτερα φωνητικά ανέλαβαν οι τραγουδιστές Mark Lennon και John Shanks. Από την άλλη οι Bob Daisley, Lee Kerslake, Don Airey δημιούργησαν τους Living Loud.

Στο (εξαιρετικό) ομώνυμο ντεμπούτο τους υπάρχουν και έξι (από τα ένδεκα συνολικά) τραγούδια ("I Don't Know", "Crazy Train", "Flying High Again", "Mr. Crowley", "Tonight", "Over the Mountain") από την συνεργασία τους με τον Ozzy στις αρχές των 80ς. Στα φωνητικά του εν λόγω δίσκου ακούμε τον Jimmy Barnes και στην κιθάρα τον Steve Morse (των Deep Purple).

8 σχόλια:

  1. Ατελείωτη δισκάρα και απίστευτος Randy. Την ιστορία με τους Living Loud δεν την ήξερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να λέμε τώρα. Heavy metal ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ πως και δε σχολίασα; Αλλά και τι να πεις για τη δισκάρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ντε (απάντηση και για την 1η και για την 2η ερώτηση)!!!

      Διαγραφή

Από το Blogger.