Header Ads

Header ADS

The Art of War - Wisdom of Sun Tzu (Sabaton History)

I stand alone
And gaze upon
The battlefield
Wasteland
Is all that’s left
After the fight
And I’m searching
A new way
To defeat my enemy
Bloodshed
I’ve seen enough
Of death and pain

I will run -
They will hunt me in vain
I will hide -
They’ll be searching
I’ll regroup -
Feign retreat they’ll pursue
Coup de grâce I will win
But never fight [mercy killing]
That’s the Art of War!

Breaking the will to
Fight among the enemy
Force them to hunt me
They will play my game
And play by my rules
I will be close
But still untouchable
No more will I see
Suffering and pain
They will find me no more
I’ll be gone

I will have them surrounded
They will yield
Without fight overrun

Overrun
Coup de grâce
I will win but never fight
That’s the Art of War

Broken and lost
Tired of war
They’ll surrender to me
Caught in my trap
There’s no way out
Fail never again



Το YouTube κανάλι Sabaton History αφορά ιστορίες και (ιστορικά) ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με τους στίχους των τραγουδιών της Σουηδικής μπάντας. Παρουσιαστής είναι ο Αμερικανο-Σουηδός Indy Neidell γνωστότερος για την παρουσίαση της σειράς βίντεο "The Great War on The Great War Channel" που τεκμηρίωσε τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο σε πραγματικό χρόνο.

Σε ένα από τα βίντεο - επεισόδια γίνεται (με την συμμετοχή του τραγουδιστή Joakim Brodén) ανάλυση - αναφορά στον δίσκο των Sabaton "The Art of War" (και στο ομότιτλο μουσικό κομμάτι) που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2008.

The Art of War - Wisdom of Sun Tzu (Sabaton History)
Τέχνη του Πολέμου" ("The Art of War") είναι ένα από τα αρχαιότερα και πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία στρατιωτικής στρατηγικής παγκοσμίως. Το έγραψε ένας Κινέζος αξιωματικός, συγγραφέας και φιλόσοφος που έζησε την εποχή της Περιόδου της Άνοιξης και του Φθινοπώρου (771-476 π.Χ.) στην Κίνα, ο Σουν Τσου (Sun Tzu).

Το πραγματικό του όνομα είναι Σουν Γου, ενώ τον αποκαλούσαν επίσης Τσανγκτσίν. Το Σουν Τσου ήταν τιμητικό όνομα που του δόθηκε και σημαίνει αφέντης Σουν. Η "Τέχνη του Πολέμου" αποτελείται από 13 κεφάλαια και μεταφράστηκε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκή γλώσσα το 1782 από τον Γάλλο, Ζαν Ζοζέφ Μαρί Αμιό.


Ο Σουν Τσου αναγνώρισε την σημασία της θέσης στην στρατηγική και ότι η θέση επηρεάζεται και από αντικειμενικές συνθήκες στο φυσικό περιβάλλον και από τις υποκειμενικές απόψεις των ανταγωνιστικών δρώντων σ' αυτό το περιβάλλον.

Το βιβλίο διδάσκει ότι η στρατηγική δεν είναι απλά ένας σχεδιασμός με την έννοια της εφαρμογής ενός συνόλου ενεργειών, αλλά απαιτεί κατάλληλη και γρήγορη ανταπόκριση σε μεταβαλλόμενες συνθήκες. Επηρεασμένοι από το έργο του Sun Tzu οι Sabaton κυκλοφόρησαν την άνοιξη του 2008 τον δίσκο "The Art of War", ο οποίος αποτελείται από (επίσης) 13 κεφάλαια - τραγούδια. Στην περιγραφή του βίντεο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Sun Tzu says: The Art of War is of vital importance to the state. It is a matter of life and death, a road either to safety or to ruin. The Chinese Art of War by its author Sun Tzu is one of the most influential books in history.

Throughout the centuries it would accompany generals, statesmen, and philosophers alike. Those who follow his teachings, who safeguard themselves against defeat and make sure of victory before the battle is fought, will triumph. Those who know everything about themselves and their enemies will achieve supreme excellence.
»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.