Header Ads

Header ADS

Iron Maiden - 'The Trooper' on Chinese Traditional Instruments | Nini Music

You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand, there's no turning back


Iron Maiden - 'The Trooper' | Nini Music
Ο (αποκαλούμενος ως) Κριμαϊκός Πόλεμος διήρκεσε δυόμιση χρόνια (από τον Οκτώβριο του 1853 έως τον Φεβρουάριο του 1856) ήταν η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας από την μία και των συμμαχικών δυνάμεων (Βρετανική Αυτοκρατορία, Γαλλική Αυτοκρατορία, Οθωμανική αυτοκρατορία και του βασιλείου της Σαρδηνίας) από την άλλη πλευρά.

Η πλειοψηφία των μαχών έλαβε χώρα στην χερσόνησο της Κριμαίας, όμως πραγματοποιήθηκαν και μικρότερης έντασης εκστρατείες στην δυτική Ανατολία, τον Καύκασο, την Βαλτική Θάλασσα, την Λευκή Θάλασσα και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο πόλεμος έμεινε γνωστός στην Ρωσική ιστοριογραφία ως Ανατολικός Πόλεμος (Ρωσικά: Восточная война, βαστότσναγια βαϊνά), ενώ στην Βρετανία τον καιρό εκείνο αναφερόταν ως Ρωσικός Πόλεμος.

Η μάχη της Μπαλακλάβα έλαβε χώρα στις 25 Οκτωβρίου 1854 κι έμεινε στην ιστορία ως εκείνη στην οποία πραγματοποιήθηκε η αποτυχημένη "επέλαση της Ελαφράς Ταξιαρχίας" ("Charge of the Light Brigade"). Ενέπνευσε ποίηση (βλ. το ομότιτλο ποίημα του Alfred Lord Tennyson), κινηματογραφική ταινία (βλ. το ομότιτλο έργο του 1936 με τον Errol Flynn και την Olivia de Havilland) και μουσική (το τραγούδι των Iron Maiden "The Trooper").

Το "The Trooper" εμπνέεται και από τα ιστορικά στοιχεία και από το ποίημα του Tennyson και από την ταινία (εξάλλου πλάνα της υπάρχουν στο βίντεο), αλλά προσπαθεί να αποδώσει τα γεγονότα από την οπτική του στρατιώτη.

Ήταν το πρώτο τραγούδι της δεύτερης πλευράς του βινυλίου του "Piece of Mind" (πιθανότατα ο καλύτερος δίσκος των Maiden), ενώ κυκλοφόρησε και αυτόνομα ως single (με την διασκευή στο τραγούδι των Jethro Tull "Cross-Eyed Mary" στην δεύτερη πλευρά).

Μουσική σύνθεση και στίχοι του Steve Harris. Σήμερα σας παρουσιάζουμε σε μία ιδιαίτερη και (νομίζω) ενδιαφέρουσα διασκευή. Η καλλιτέχνιδα Nini (υπογράφει ως Nini Music) μας συστήνεται κάπως έτσι:

«Nini grew up in Taichung, Taiwan and has played and studied Chinese Traditional Folk instruments for over 20 years. She has toured Europe, the USA, Canada, China, Japan, and all of her home island playing in orchestral as well as rock settings. Nini is now on a journey to create her own unique sounds with the use of her traditional instruments and share them with the world.»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.