Header Ads

Header ADS

Excalibur - 'Volando hacia el infierno' (album stream)

Ο δίσκος των Excalibur 'Volando Hacia el Infierno'
Το Εξκάλιμπερ (Excalibur, Oυαλλική γλώσσα Caledfwlch Καλεντβούλχ) ήταν ένα μυθικό σπαθί, το οποίο ήταν καρφωμένο σε έναν βράχο. Όποιος ιππότης κατάφερνε να το βγάλει από εκεί θα γινόταν βασιλιάς της Αγγλίας.

Το Εξκάλιμπερ (το οποίο είχε δώσει στον Ούθερ ο μάγος Μέρλιν) στον βράχο το είχε βάλει ο πατέρας του Αρθούρου, Ούθερ Πεντράγκον λίγο πριν πεθάνει. Πολλοί ιππότες προσπάθησαν να το βγάλουν, αρκετοί μονομαχούσαν για το ποιος θα το τραβήξει πρώτος.

Σε μία τέτοια μονομαχία σπάει το σπαθί ενός ιππότη κι αυτός διατάζει τον υπηρέτη του να του φέρει ένα άλλο. Αυτός (μες στην άγνοιά του) τράβηξε το Εξκάλιμπερ και το έβγαλε από τον βράχο. Ο υπηρέτης αυτός ήταν ο Αρθούρος, ο οποίος έγινε βασιλιάς της Αγγλίας.

Όταν ο Αρθούρος τραυματίστηκε θανάσιμα στη μάχη με τον γιο του (Μόρντρεντ) ζήτησε από τον ιππότη Μπέντβιρ να το πετάξει στην πρώτη λίμνη που θα συναντούσε μπροστά του, αυτός προσποιήθηκε δύο φορές ότι το έκανε, ο Αρθούρος επέμενε και τελικά το πέταξε.

Μέσα από το νερό της λίμνης εμφανίστηκε η (νόμιμη κάτοχός του) κυρά της λίμνης, η οποία το πήρε για πάντα μαζί της. Το όνομα Excalibur είναι από τα πλέον δημοφιλή στην heavy metal κουλτούρα. Έχει ονοματίσει μπάντες, δίσκους, τραγούδια. Οι Excalibur της σημερινής ανάρτησης μας έρχονται από την Ισπανία.

Δημιουργήθηκαν το μακρινό 1984, διαλύθηκαν (προσωρινά όπως αποδείχθηκε) δώδεκα χρόνια αργότερα, επανήλθαν το 2013 και συνεχίζουν μέχρι τις ημέρες μας. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα full length albums ("Generación maldita" - 1988, "Cero" - 1996, "Humo negro" - 2017 τα τρία πρώτα), με το τέταρτο να φέρει τον τίτλο "Volando hacia el infierno" και να "βγαίνει" στην καρδιά του καλοκαιρού.

Band: Excalibur
Country of origin: Spain
Location: Elda, Valencian Community
Formed in: 1984
Genre: Heavy Metal
Lyrical themes: Social issues
Years active: 1984-1996, 2013-present

Album: "Volando hacia el infierno"
Type: Full length
Release date: July 19th, 2022
Label: Fighter Records
Format: CD, LP, Cassette

Track listing:
01. Volando Hacia el Infierno
02. Esencia Salvaje
03. Lágrimas de Sangre
04. Héroes
05. No Me Rendiré
06. Súbele Voz
07. Hijos Perdidos del Rock
08. Madre Tierra
09. Aracné

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.