Header Ads

Header ADS

The evolution of Ian Gillan (1965 to present)

Ο Ian Gillan γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1945 στο Λονδίνο (Chiswick). Στην ηλικία μόλις 16 ετών σχημάτισε το πρώτο του συγκρότημα υπό το όνομα The Moonshiners. Λίγο αργότερα εντάχθηκε στους The Javelins και αποφάσισε να αποχωρήσει από το σχολείο τον Οκτώβριο του 1962.

Εκείνη την περίοδο άλλαξε το καλλιτεχνικό του όνομα σε "Jess Thunder" και συνέχισε με τους Javelins για δύο χρόνια μέχρι τον Δεκέμβριο του 1964 όταν και πήγε στο σόουλ συγκρότημα Wainwright's Gentlemen. Το καλοκαίρι του 1965 τον προσκάλεσαν οι Episode Six για να παίξει μαζί τους.

Ian Gillan
Στις αρχές του 1969 οι Deep Purple αποφάσισαν να αλλάξουν τραγουδιστή και μπασίστα. Ο drummer των Episode Six (Mick Underwood) πρότεινε στον κιθαρίστα των Deep Purple και φίλο του Ritchie Blackmore να παραβρεθεί σε μία από τις συναυλίες των Episode Six.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Rock ιστορία. Deep Purple, Black Sabbath, Ian Gillan Band, WhoCares κλπ. Το βίντεο της σημερινής ανάρτησης προσπαθεί να "συμπυκνώσει" σε εννέα λεπτά την εξελικτική πορεία μίας από τις κορυφαίες φωνές στο ευρύτερο φάσμα της rock μουσικής...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.