Header Ads

Header ADS

Veritas - 'Say Goodbye' (lyric video)


Οι Veritas μας έρχονται από τις Η.Π.Α. (Κάνσας). Δημιουργήθηκαν πριν από δέκα χρόνια και μας παρουσιάζονται κάπως έτσι: «Veritas is a Hard Rock / Metal band with a classic sound and some progressive elements».

Την άνοιξη του 2019 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ep της μπάντας. Τον Αύγουστο του 2020 στα τέσσερα τραγούδια του ep προστέθηκαν άλλα δέκα με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του πρώτου "ολοκληρωμένου" δίσκου των Veritas υπό τον τίτλο "Threads of Fatality"...

Ο δίσκος των Veritas - 'Threads of Fatality'
Δελτίο τύπου: «Το 2012, ο κιθαρίστας Greg Wenk έχοντας ήδη κάποιες ιδέες άρχισε να ψάχνει μέλη για τη δημιουργία ενός σχήματος, και του έδωσε το όνομα Veritas, που σημαίνει "Αλήθεια". Το σχήμα χρειαζόταν ένα λογότυπο για να γίνει πιο αναγνωρίσιμο, οπότε βρήκε το σύμβολο "Awen" που σημαίνει "Δημιουργικότητα".

Μετά από κάποιους μήνες αναζήτησης και ακροάσεων, και έχοντας ήδη περίπου 20 ιδέες για τραγούδια, βρήκε τον αρχικό ντράμερ του σχήματος, Adam Hartley. Άρχισαν να δουλεύουν μαζί πάνω στα τραγούδια και να κάνουν ακροάσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί το line up.

Μετά από πολλούς μήνες ακροάσεων, βρήκαν τον Geno Alberico μέσα από μία αγγελία και, αφού συνειδητοποίησαν ότι είχαν κοινό όραμα, τον υποδέχτηκαν στο συγκρότημα. Το τρίο συνέχισε να εργάζεται επάνω σε τραγούδια, αναζητώντας παράλληλα τον ιδανικό τραγουδιστή για τη μουσική τους.

Μετά από πολλούς μήνες αναζήτησης, ο Geno ανέφερε ότι γνώριζε έναν σπουδαίο τραγουδιστή. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ζούσε αρκετές πολιτείες μακριά. Αφού του έστειλαν μερικά κομμάτια και άκουσαν τι μπορούσε να κάνει, αποφάσισαν να προχωρήσουν με τον Denny Anthony στα φωνητικά. Οι Veritas άρχισαν να δουλεύουν για την ολοκλήρωση τραγουδιών εξ' αποστάσεως ανταλλάσσοντας ιδέες και ξεκίνησαν να ηχογραφούν ένα EP ως πρώτη κυκλοφορία τους.

Δυστυχώς, ο Adam αποφάσισε να αποχωρήσει από το συγκρότημα για προσωπικούς λόγους και το σχήμα συνέχισε την αναζήτηση για νέο ντράμερ. Ο Denny πρότεινε τον Mark Zonder για τα ντραμς, αφού είχε συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν.

Ο Denny επικοινώνησε με τον Mark Zonder και εκείνος συμφώνησε να ηχογραφήσει τα ντραμς. Η μπάντα συνέχισε να γράφει μουσική και επικεντρώθηκε στην ολοκλήρωση του πρώτου τους full length CD. Χρειάζονταν επίσης έναν καλύτερο τρόπο για να κυκλοφορήσουν το CD τους και να το κάνουν πιο εύκολα διαθέσιμο παγκοσμίως.

Άρχισαν να δειγματίζουν τη μουσική τους σε διάφορες εταιρείες διανομής με τη δυνατότητα να διαθέσουν τη μουσική τους σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Μετά από συζητήσεις με αρκετές εταιρείες, βρήκαν μία εταιρεία με κοινό όραμα και τις διασυνδέσεις για να γίνει αυτό.

Τον Μάρτιο του 2020, οι Veritas υπέγραψαν συμφωνία με την Amplified για παγκόσμια διανομή του πρώτου τους full length CD σε φυσική και ψηφιακή μορφή. Το CD περιέχει 14 τραγούδια. Η μίξη έγινε από τον Daryl Bolicek στο Wild Horse Recording στη Μινεσότα και το mastering από τον Thomas Juth στο Svenska Grammofonstudion στη Σουηδία. Το CD κυκλοφόρησε στις 28 Αυγούστου 2020.»

Band: Veritas
Country of origin: United States
Location: Kansas City, Kansas
Formed in: 2012
Genre: Progressive Heavy/Power Metal
Years active: 2012-present
Lyric video: "Say Goodbye"

Band members:
Geno Alberico - Bass
Mark Zonder - Drums
Greg Wenk - Guitars
Denny "The Siren" Anthony - Vocals (lead)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.