Header Ads

Header ADS

Serpent Rider - "The Wretch" (lyric video)

Visions of Esoteric Splendor
Το 2015 σχηματίσθηκαν οι Skyway Corsair. Η μπάντα δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα ενεργή, ωστόσο αποτέλεσε τα "θεμέλια", πάνω στα οποία σχηματίσθηκαν οι Serpent Rider δύο χρόνια αργότερα.

Αμερικάνικο συγκρότημα επικού doom metal με Έλληνα τραγουδιστή (Νίκο Βαρσάμη, βλ. Wrathblade, Litany κλπ). Προ διετίας (και μετά την κυκλοφορία του demo "Pour Forth Surquidous") η μπάντα μετακόμισε από το Λος Άντζελες στο Σιάτλ κι έγιναν κάποιες αλλαγές στη σύνθεση.

Για την ακρίβεια αντικαταστάθηκαν ο τραγουδιστής και ο drummer. Εν έτει 2021 οι Serpent Rider επιχειρούν δισκογραφικά για δεύτερη φορά στην καριέρα τους. Θα κυκλοφορήσουν, μαζί με τους Ezra Brooks, το split "Visions of Esoteric Splendor", το οποίο έχει προγραμματισθεί να "βγει" τον επόμενο μήνα και οι Serpent Rider θα συμμετάσχουν με τέσσερα τραγούδια...

Δελτίο τύπου: «Serpent Rider came into its infancy in 2015 as Skyway Corsair, but quickly broke up. It came back in 2017 later under the new band name, which comes from a line from Manilla Road’s "The Ram".

After two years, the band’s first demo, "Pour Forth Surquidous", came out independently as a tribute to ancient epic metal a la Dr. Doolittle, Manowar, and Manilla Road.

Shortly after the demo, the band needed to change lineups once again to accommodate a move to Seattle from Los Angeles. Now back with a split with the mighty Ezra Brooks from Canada, Serpent Rider is dedicated to arcane and epic heavy metal in all of its most obscure forms, here and forever.»

Band: Serpent Rider
Country of origin: United States
Location: Los Angeles, California (early), Seattle
Formed in: 2017
Genre: Epic Heavy/Doom Metal
Lyrical themes: Epic themes, Mythology
Years active: 2017-present

Lyric video: "The Wretch"
Album: "Visions of Esoteric Splendor"
Type: Split
Release date: October 22nd, 2021
Label: No Remorse Records
Format: CD, 12" vinyl
Limitation: 500 copies

Track listing:
1. Ezra Brooks - The Helm of Sacorb 05:00
2. Ezra Brooks - Am I Just Paranoid? 05:49
3. Ezra Brooks - When the Future Fails 05:40
4. Ezra Brooks - Legions (Ironsword cover) 03:21
5. Serpent Rider - The Mask of the Wolf 03:48
6. Serpent Rider - Echidna 04:28
7. Serpent Rider - The Wretch 04:33
8. Serpent Rider - Flowers of My Youth 04:16

Band members:
Andrew Lee - Drums, Bass
K.S. Kuciemba - Guitars
Brandon Corsair - Guitars (rhythm)
R. Villar - Vocals

Matt Preston - Guitars (lead) (tracks 1-3)

Miscellaneous staff:
Shawn Vincent - Engineering (tracks 1-4), Lyrics (tracks 1-3)
Matt Preston - Recording (additional) (tracks 1-3)
Roland Rodas - Re-amping, Mixing, Mastering
Roland Rodas - Mastering

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.