Header Ads

Header ADS

Yngwie Malmsteen - "Icarus' Dream Suite Op.4" (Japanese Philharmonic Orchestra)

Yngwie Malmsteen
Τον Νοέμβριο του 1984 κυκλοφορεί το "μυθικό" ντεμπούτο του Yngwie Malmsteen υπό τον τίτλο "Yngwie Malmsteen's Rising Force" (κατά το Ritchie Blackmore's Rainbow) και ο κόσμος της ηλεκτρικής κιθάρας παθαίνει σοκ! Ο δίσκος περιλαμβάνει κατά βάση ορχηστρικές (instrumental) συνθέσεις (μόνο δύο έχουν στίχους) και εγένετο... Baroque and Roll!!!

Ανάμεσα στις συνθέσεις του album βρίσκεται και το "Icarus' Dream Suite Op. 4", το οποίο είναι βασισμένο στο "Adagio in G minor" του Ιταλού συνθέτη Tomaso Albinoni (8 Ιουνίου 1671 - 17 Ιανουαρίου 1751). Τον χειμώνα του 1998 ο Malmsteen κυκλοφορεί το "Concerto Suite for Electric Guitar and Orchestra in E flat minor Op.1".

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος του album πρόκειται για κονσέρτο για ορχήστρα και ηλεκτρική κιθάρα βασισμένο σε δικές του (κι όχι μόνο) συνθέσεις ηχογραφημένο στην Πράγα (Rudolfinum Dvorak Hall). Κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις - μίξεις: μία από την Canyon Classics για το κοινό που ακούει κλασική μουσική και από την Canyon International απευθυνόμενη σε πιο rock αυτιά!

Στις αρχές του 2002 κυκλοφόρησε (σε DVD) και το "οπτικοποιημένο αδερφάκι του" υπό τον τίτλο "Concerto Suite for Electric Guitar and Orchestra in E Flat Minor Live with the New Japan Philharmonic". Από εκεί και το βίντεο της σημερινής ανάρτησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.