Header Ads

Header ADS

Phaëthon - "Sacrifice Doth Call" (live rehearsal)

Το ep των Phaëthon "Sacrifice Doth Call"
Ο Φαέθων ήταν γιος του θεού Ήλιου και της Κλυμένης. Κάποια ημέρα ο πατέρας του τον άφησε να οδηγήσει το άρμα του. Ο άπειρος Φαέθων δεν στάθηκε αντάξιος της εμπιστοσύνης του. Μόλις ο Φαέθων, που οδηγούσε το άρμα του Φοίβου-Ήλιου, είδε τον Σκορπιό στον ουρανό τρόμαξε κι έχασε την ψυχραιμία του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει τα ηνία του άρματος.

Απόρροια τούτου να αφηνιάσουν τα άλογα με αποτέλεσμα να "ανεβοκατεβαίνει" ο Ήλιος, απειλώντας με καταστροφή την Γη. Μάλιστα τα άλογα έφεραν το άρμα τόσο χαμηλά και κοντά στην γη, ώστε άρχισε να καίγεται και τα ποτάμια άρχισαν να ξεραίνονται από την εκπεμπόμενη θερμότητα. Όταν η θεά Γη δεν άντεχε άλλο την καταστροφή έκανε έκκληση στον Δία για να παρέμβει.

Ο βασιλιάς των θεών έριξε κεραυνό στο άρμα σκοτώνοντας τον Φαέθοντα, ο οποίος έπεσε σε ένα ποτάμι (το οποίο αργότερα πήρε το όνομα Ηριδανός - βρίσκεται στην βόρεια Ιταλία). «Εδώ κείται ο Φαέθων, ο ηνίοχος του πατέρα του - Μεγάλη ήταν η πτώση του, μεγάλη όμως κι η τόλμη του» σύμφωνα με τον Οβίδιο (στις Μεταμορφώσεις του - Βιβλίο ΙΙ).

Φαέθων (Phaëthon) ονομάζεται ένα νέο Βρετανικό συγκρότημα επικού heavy metal. Σχηματίσθηκε προ μηνών από δύο μουσικούς που προέρχονται από τον "ακραίο" χώρο και μας παρουσιάζεται κάπως έτσι: «old school heavy metal of the epic persuasion».

Δηλώνουν ως επιρροές μπάντες όπως οι Manilla Road, Bathory, Pagan Altar, Cirith Ungol, Candlemass, Sortilège, Satan, (olden) Manowar, Pentragam. Έχουν κυκλοφορήσει ένα ep (γιατί θεωρείται ep αφού υπερβαίνει τα τριάντα λεπτά σε διάρκεια;) υπό τον τίτλο "Sacrifice Doth Call", ενώ τα πέντε τραγούδια του δίσκου τα βρίσκουμε και στην συλλογή "Iron and Hell Vol. I", στην οποία συμμετέχουν επίσης και οι Chevalier, Iron Griffin, Atom Smasher.

Το "Sacrifice Doth Call" κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο ψηφιακά από την ίδια την μπάντα και προ ημερών σε βινύλιο από την Gates of Hell Records (σε cd το βρίσκουμε στην προαναφερόμενη συλλογή).

Δελτίο τύπου: «Phaëthon was founded in 2020 with the distinct goal of delivering ripping old school heavy metal of the epic persuasion. Despite forming only recently, the demo EP Sacrifice Doth Call is the result of nearly five years of work.

Lyrically Phaëthon dive into myriad tales of mythology and the madness they provoke. The EP explores Mayan human sacrifice, Christian hangings, as well as the fall of Phaëthon. Influences Manilla Road, Bathory, Pagan Altar, Cirith Ungol, Candlemass, Sortilège, Satan (UK), olden Manowar, Pentragam, and of course your Priests and Maidens. Newly signed to Gates Of Hell Records!»

Band: Phaëthon
Country of origin: United Kingdom
Location: London, England
Formed in: 2020
Genre: Epic Heavy Metal
Lyrical themes: Mythology
Years active: 2020-present

Video: "Sacrifice Doth Call"
Video by: Morbid Angle Films
Album: "Sacrifice Doth Call"
Type: EP

Release date: November 9th, 2020
Label: Independent
Format: Digital

Release date: March 19th, 2021
Label: Gates of Hell Records
Format: Vinyl

Band members:
Herr Berthelsen - Drums
Aees - Bass
S. Vrath - Vocals, Guitars, Keyboards

Miscellaneous staff:
Alan Corpse - Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.