Header Ads

Header ADS

Deep Purple - "Machine Head" (album stream)

Κάπου στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ογδόντα αναζητώντας την μουσική μου (μεταξύ άλλων) ταυτότητα και κατεύθυνση. Μουσικός τύπος (περιοδικά), ραδιοφωνικοί σταθμοί και συγκεκριμένες εκπομπές, δισκάδικα, μουσικά στέκια.

Η καθιερωμένη επίσκεψη σε δισκάδικο. Το μάτι πέφτει σε ένα εξώφυλλο που γράφει Deep Purple κι από κάτω "Machine Head". Για κάποιον λόγο μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Να μου θύμιζε το όνομα της μπάντας κάτι; Δεν θυμάμαι. Ακολουθεί αγορά χωρίς ακρόαση (κάτι που έκανα σπάνια).

Η ακρόαση έγινε σε "κανονικές" συνθήκες, στο στερεοφωνικό του σπιτιού μου. Το σοκ ήταν απερίγραπτο. Αναγέννηση και αναβάθμιση. Δεν ήταν απλά ένας πολύ καλός δίσκος (ανάμεσα στους υπόλοιπους). Ένιωσα ξαφνικά την ανάγκη να κλειδώσω τους υπόλοιπους δίσκους που είχα και να τους αφήσω κλειδωμένους για... αιώνες!

Είδα την μουσική με "άλλο μάτι". Τελείως νέα οπτική και το μονοπάτι άλλαξε, συγκεκριμενοποιήθηκε. Είχα κατεύθυνση και στόχευση. Ήξερα που πήγαινα. Προς τι αυτή η νοσταλγική ανάρτηση; Ο έκτος δίσκος των Βρετανών θρύλων κυκλοφόρησε σαν σήμερα πριν από 49 έτη, στις 25 Μαρτίου 1972...

Ο δίσκος των Deep Purple "Machine Head"
Band: Deep Purple
Country of origin: England
Location: Hertford, Hertfordshire
Formed in: 1968
Genre: Hard Rock
Years active: 1968-1976, 1984-present
Album: "Whoosh!"

Track listing:
1. Highway Star (00:01)
2. Maybe I'm a Leo (06:06)
3. Pictures of Home (10:57)
4. Never Before (16:03)
5. Smoke on the Water (20:02)
6. Lazy (25:44)
7. Space Truckin' (33:06)

Album's line-up:
Ritchie Blackmore - Guitar
Ian Gillan - Vocals, Harmonica
Roger Glover - Bass
Jon Lord - Keyboards, Hammond Organ
Ian Paice - Drums, Percussion



ΥΓ. Οι αριθμοί στις παρενθέσεις (βλ. tracklist) αφορούν το χρονικό σημείο που αρχίζει το εκάστοτε τραγούδι στον YouTube player...

4 σχόλια:

Από το Blogger.