Header Ads

Header ADS

Achelous - "Northern Winds" (album stream)

Το ep των Achelous "Northern Winds"
"The Icewind Chronicles" τιτλοφορείται το νέο δισκογραφικό πόνημα των Achelous και είναι βασισμένο (θεματολογικά) στην τριλογία του Αμερικανού συγγραφέα Robert Anthony Salvatore, "The Icewind Dale" (τα τρία βιβλία της οποίας κυκλοφόρησαν το διάστημα 1988-1990).

Το έδαφος προετοιμάζει το ep "Northern Winds", το οποίο κυκλοφόρησε προ ημερών ως μέρος του περιοδικού Legions Fanzine, αλλά και μέσω της Metal Fighters Records σε (μόλις) 300 αντίτυπα. Οι Achelous δημιουργήθηκαν προ δεκαετίας ως το προσωπικό σχήμα του Chris Achelous (που έπαιζε όλα τα μουσικά όργανα).

Σιγά - σιγά εξελίχθηκαν σε "κανονικό" συγκρότημα. Έχουν κυκλοφορήσει ένα demo ("Al Iskandar" 2014), ένα ep ("The Cold Winds of Olympus" 2015) κι έναν "ολοκληρωμένο" δίσκο υπό τον τίτλο "Macedon" (Σεπτέμβριος 2018). Νέο μέλος της μπάντας η κιθαρίστρια Vicky Demertzi στην θέση του Haris Dinos...

Legions Fanzine: «To Legions γιορτάζει τον 1ο του χρόνο, οι Achelous γιορτάζουν την πρώτη δεκαετία τους, τι καλύτερη ευκαιρία από την κοινή κυκλοφορία του νέου τους εορταστικού - συλλεκτικού ep με τίτλο "Northern Winds"!!!

Το "Northern Winds" θα κυκλοφορήσει σε 300 συλλεκτικά αντίτυπα μέσω των Legions και Metalfighters Records και εσείς θα έχετε την ευκαιρία να το αποκτήσετε πρώτοι, μαζί με το 4ο τεύχος του περιοδικού, που κυκλοφορεί (lockdown επιτρέποντος) την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου!

To ep αυτό αποτελεί τον προπομπό του νέου full length της μπάντας, που θα φέρει τον τίτλο "The Icewind Chronicles", και το οποίο βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της μίξης. Το ep ανοίγει με το ομότιτλο τραγούδι, το οποίο είναι και το πρώτο single του επερχόμενου full length album τους.

Θέλοντας ωστόσο να αναφερθούν όλες οι περίοδοι της μπάντας στη διάρκεια των δέκα αυτών ετών, οι Achelous προχώρησαν σε ένα remake του "The River God" από το cult demo "AL Iskandar" του 2014, ενώ το ep πλαισιώνεται κι από τρεις ζωντανές ηχογραφήσεις, από αντίστοιχα live-σταθμούς στην ιστορία του συγκροτήματος. Μόνο Μάχες!!!»

Band: Achelous
Country of origin: Greece
Location: Athens, Attica
Formed in: 2011
Genre: Epic Heavy Metal
Lyrical themes: Mythology, Religion
Years active: 2011-present

Album: "Northern Winds"
Type: EP
Release date: March 1st, 2021
Label: Legions, Metal Fighters Records

Band members:
Chris Achelous - Bass, Keyboards
John Rousis - Drums
Chris Kappas - Vocals
George "Mavros" Mavrommatis - Guitars
Vicky Demertzi - Guitars

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.