Header Ads

Header ADS

Scavenger - "Backslider" (single)

Πριν από σαράντα χρόνια, το μακρινό 1980, δημιουργήθηκαν στο Βέλγιο οι Deep Throat. Τέσσερα χρόνια αργότερα μετονομάσθηκαν σε Scavenger και διατηρήθηκαν "ζωντανοί" για ακόμη δύο έτη κυκλοφορώντας ένα demo ("Demo 1984") κι έναν "ολοκληρωμένο" δίσκο ("Battlefields" 1985).

Το 1986 η μπάντα διαλύθηκε για να επανήλθε προ διετίας. Το παρόν με το παρελθόν ένωναν ο κιθαρίστας Marc Herremans και ο drummer Luc Ebinger. Πλέον έχουν αποχωρήσει και οι δύο με το συγκρότημα να συνεχίζει με εντελώς νέα μέλη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο αρχικός τραγουδιστής των Scavenger (όπως και των Deep Throat), Jan Boeken, απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2019.

Η δισκογραφική τους επιστροφή μετά από 35 χρόνια είναι ένα single δύο τραγουδιών. Φέρει τον τίτλο "Backslider" και κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι σε ψηφιακή μορφή και αυτές τις ημέρες σε βινύλιο (αυτοχρηματοδοτούμενα και τα δύο).

Άξιο -επίσης- αναφοράς το ότι έχει προγραμματισθεί να επανακυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους ("Battlefields") μέσω της δισκογραφικής εταιρείας Golden Core όπως γνωστοποίησε ο Andreas Neudi Neuderth... 

Band: Scavenger
Country of origin: Belgium
Location: Balen, Antwerp
Formed in: 1984
Genre: Heavy Metal
Years active: 1980-1984 (as Deep Throat), 1984-1986, 2018-present

Το single των Scavenger "Backslider"
Album: "Backslider"
Type: Single

Release date: July 20th, 2020
Label: Independent
Format: Digital

Release date: November 7th, 2020
Label: Independent
Format: 7" vinyl

Band members:
Tim Naessens - Bass
Kevin Demesmaeker - Guitars
Tine Callebaut - Vocals
Gabriel DS - Drums
Vincent De Laat - Bass

Miscellaneous staff:
Bob Briessinck - Recording, Mixing
Yarne Heylen - Mastering

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.