English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Byfist - "In the End" (album stream)

Οι Byfist σχηματίσθηκαν στις ΗΠΑ στο δεύτερο μισό των 80ς. «The band shunned the ongoing Glam Metal scene by delivering a raw, no fluff, and no frills album in the vein of early Judas Priest», όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο κιθαρίστας τους, Dave Lee.

Η μπάντα έμεινε ενεργή για μία τετραετία κυκλοφορώντας δύο EPs και ισάριθμα demos. Το 1991 διαλύθηκε (προσωρινά όπως αποδείχθηκε). Ο λόγος; Μας τον εξηγεί το συγκρότημα μέσω του Dave Lee:

«Byfist broke up in 1991 due to poor management and bad decisions. Basically the band signed a bad contract which blew their chances of getting signed with any significant labels at the time, most notably MCA Records. This, combined with the ongoing grunge movement, nailed the coffin shut for Byfist. They would rather break up as opposed to selling out and joining the current music trend.»

Οι Byfist επανήλθαν στο λυκαυγές της νέας χιλιετίας. Εν έτει 2020, 33 χρόνια μετά την δημιουργία τους είδαν σε κυκλοφορία τον πρώτο "ολοκληρωμένο" τους δίσκο, ο οποίος φέρει τον τίτλο "In the End" και "βγήκε" προ ημερών (τέλη Νοεμβρίου σε βινύλιο).

Από την αρχική σύνθεση της μπάντας έχει απομείνει μόνο ο κιθαρίστας Nacho Vara, ενώ ο (έτερος κιθαρίστας) Davey Lee έμεινε "πιστός" στο συγκρότημα μέχρι και την ημέρα του θανάτου του (2010)...

Ο δίσκος των Byfist "In the End"
Band: Byfist
Country of origin: United States
Location: San Antonio, Texas
Formed in: 1987
Genre: Power Metal
Lyrical themes: Darkness, Damnation, Death
Years active: 1987-1991, 2000-present

Album: "In the End"
Type: Full length

Release date: September 25th, 2020
Label: Pure Steel Records
Format: CD, Digital

Release date: November 27th, 2020
Label: Pure Steel Records
Format: 12" vinyl

Track listing:
1. Universal Metal 05:39
2. In the End 05:41
3. Unconscious Suicide 03:38
4. Guaranteed Death 05:43
5. With This Needle I Thee Wed 08:32
6. Ship of Illusion 06:58
7. Epitaph 04:54
8. Scattered Wits 05:02

Band members:
Nacho Vara - Guitars
Ernie B. - Guitars (lead)
Raul Garcia - Vocals
Stony Grantham - Bass
Scott Palmer - Drums

Miscellaneous staff: Augusto Peixoto - Artwork

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου