Header Ads

Header ADS

Chastain / Harris - "In Your Face / Harbour Solo" (video)

Chastain / Harris - "In Your Face/ Harbour Solo"
David Chastain και Michael Harris. Μουσική σύμπραξη τιτάνων. Κι όσο αν το κάτωθι βίντεο υστερεί σε ποιότητα εικόνας και ήχου δεν μπορούσα να μην (του) αφιερώσω ανάρτηση. Το βίντεο μας μεταφέρει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα. Η περίπτωση του David Chastain δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις (ή μήπως όχι;). Απεναντίας θα ήθελα να σταθώ στην λιγότερο γνωστή περίπτωση του Michael Harris.

Τον θεωρώ έναν από τους πλέον ταλαντούχους heavy metal συνθέτες των τελευταίων (πολλών) ετών. Τον "πρωτοσυνάντησα" στο "Fear no Man" των Zanister πριν από δεκαεννέα χρόνια. Συγκράτησα τ' όνομα γιατί μου έκανε εντύπωση α) πως ο Chastain δέχθηκε κιθαρίστα στο πλάι του και β) για να τον διαλέξει ο David κάτι θα... άξιζε.

Δεν με απασχόλησε ξανά τ' όνομα μέχρι που άκουσα το ντεμπούτο των Though Chamber κι είδα πως το γκρουπ είναι δικό του. Έκτοτε "έψαξα" περισσότερο την περίπτωσή του. Ειδική και υποτιμημένη περίπτωση. Η προσφορά του, ποιοτικά / ποσοτικά, στο US Metal την τελευταία εικοσαετία είναι αντιστρόφως ανάλογη με την όποια αναγνώριση του έργου και του ταλέντου του.

Ο Michael Harris είναι γόνος μουσικής οικογένειας (τζαζίστας ο πατέρας του, κλασική μουσικός η μητέρα του) ξεκίνησε να δισκογραφεί το 1989 (κιθαρίστας της Leather) και -μέσα σε δύο δεκαετίες- έχει παίξει και συνθέσει σχεδόν τα πάντα. Είναι υπεύθυνος για ορισμένα από τα αριστουργήματα του αιώνα μας (όπως οι δύο δισκάρες των Darkology και τα ισάριθμα albums των Thought Chamber), ενώ έχει προσφέρει σε πλειάδα συγκροτημάτων όπως οι Arch Rival, Leather, Surgeon, Vitalij Kuprij, Zanister κλπ.

Δελτίο τύπου: «Live shred guitar from Guitar Heroes David T. Chastain and Michael Harris. Their band toured across the United States in 91/92 and recorded numerous shows for a couple of Live Recordings. This track, a David T. Chastain song, and features Michael's impressive chops! Also in this band is David Harbour who plays an amazing solo afterwards. This video was shot by Neal Turpin.»



ΥΓ. Η σημερινή ανάρτηση μου (υπεν)θύμισε ότι οι Darkology έχουν να δισκογραφήσουν μία πενταετία (από το καλοκαίρι του 2015). Μήπως να ετοιμαζόταν σιγά - σιγά ο διάδοχος του "Fated To Burn";

4 σχόλια:

  1. ΕΠΟΣ! Κλέβει την παράσταση ο μπασίστας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι "κλέβει" την παράσταση ανάμεσα σε δύο τέτοιους κιθαρίστες κάτι πρέπει να λέει...

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάμε και το παρελθόν κι ειδικά τους "αφανείς" (ή έστω τους λιγότερο προβεβλημένους) ήρωες...

      Διαγραφή

Από το Blogger.