Header Ads

Header ADS

Sorcerer - "Lamenting of the Innocent" (audios)

Δισκογραφική παρουσία μέσα στο 2020 και για τους Sorcerer. Ο διάδοχος του (πολύ καλού) album "The Crowning of the Fire King" και τρίτος συνολικά "ολοκληρωμένος" δίσκος των Σουηδών doomsters τιτλοφορείται "Lamenting of the Innocent" κι αναμένεται στα τελειώματα του τρέχοντος μήνα (σε ψηφιακή μορφή, η κυκλοφορία του cd και του βινυλίου μετατέθηκε για τις 5 Ιουνίου)...

Δελτίο τύπου: «Producing the album themselves, the band are self-confessed hardcore perfectionists who will accept nothing but the absolute best in every aspect of the recording process. The only collaborators involved in the making of Lamenting of The Innocent were Ronnie Björnström, who both mixed and mastered the album, and Conny Welén who contributed to the songwriting:

"They have been with us for these three last albums and they are key parts of the Sorcerer sound by now. Great guys and real pros. Ronnie we feel is very underrated as a mixer/engineer; he gets killer tones fast, he's always cool and level-headed no matter how much we bombard him with emails, phone calls, questions, requests, last-minute changes etc. It's a pleasure to work with him."

The track "Deliverance" also features the album's only guest appearances, Johan Langquist of Candlemass and renowned Swedish cellist Svante Henryson: "They truly brought another dimension to that song and now it's impossible to imagine it without their contributions, which is the way it should be when you bring guests in to perform; they are there to provide something you couldn't do on your own"

Band: Sorcerer
Country of origin: Sweden
Location: Stockholm
Formed in: 1988
Genre: Epic Doom Metal
Lyrical themes: History, Fantasy, Battles
Years active: 1988-1992, 2010-present

Ο δίσκος των Sorcerer "Lamenting of the Innocent"
Album: "Lamenting of the Innocent"
Type: Full length

Release date: May 29th, 2020
Label: Metal Blade Records
Format: Digital

Release date: June 5th, 2020
Label: Metal Blade Records
Format: CD, 2 12" vinyls

Track listing:
01. Persecution 00:57
02. The Hammer of Witches 05:17
03. Lamenting of the Innocent 08:47
04. Institoris 04:53
05. Where Spirits Die 06:47
06. Deliverance 05:24
07. Age of the Damned 08:00
08. Condemned 07:12
09. Dance with the Devil 08:16
10. Path to Perdition 08:00

Band members:
Anders Engberg - Vocals
Justin Biggs - Bass
Kristian Niemann - Guitar
Richard Evensand - Drums
Peter Hallgren - Guitar

Guest/Session:
Johan Längquist - Vocals
Svante Henryson - Cello

Miscellaneous staff:
Ronnie Björnström - Mixing, Mastering
Conny Welén - Mixing, Mastering


14 σχόλια:

  1. Αυτό εδώ το κόβω να είναι η δεύτερη μεγάλη σπογοήτευση της χρονιάς αλλά επιφυλάσσομαι για όταν θα κυκλοφορήσει...

    Αιρεσιάρχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι το "κόβω" ως εκ των βασικών υποψηφιοτήτων για δίσκος της χρονιάς με βάση τα τρία τραγούδια που έχω ακούσει, αλλά περιμένω (και τα υπόλοιπα). Η μεγαλύτερη απογοήτευση της χρονιάς για σένα ποια είναι (γράφεις "η δεύτερη μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς" γι' αυτό ρωτάω)...

      Διαγραφή
    2. 2η μεγάλη, όχι η 2η μεγαλύτερη... η 1η μεγάλη απογοήτευση είναι το tyrant.
      Ενδέχεται όμως να είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση της χρονιάς το sorcerer.
      Τo deliverance είναι με τεράστια διαφορά το πιο αδιάφορο κομμάτι Sorcerer έχω ακούσει. Βασικά για να είμαι ειλικρινής αυτό το χάλι δε θα έπρεπε να κυκλοφορεί κάτω από την ταμπέλα Sorcerer.


      Αιρεσιαρχης

      Διαγραφή
    3. Για το "Deliverance" διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως!

      Διαγραφή
  2. Εγώ δηλώνω άκρως ικανοποιημένος με τα τρία τραγούδια που έχουν ποσταριστεί μέχρι τώρα. Η δε μπαλάντα είναι εξαιρετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι εξαρτάται από τις προσδοκίες που έχεις από το συγκρότημα. Όποιος περιμένει κάτι κοντά στα πρώτα ντέμο τους λογικό είναι να απογοητευτεί. Πάντως οι σύγχρονοι Sorcerer είναι από τα ποιοτικότερα σχήματα που κυκλοφορούν εκεί έξω τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο θέμα συζήτησης ανοίξατε. Παιδιά. Εγώ πάντως δεν βλέπω άλλη μπάντα (σε σχέση με τα ξεκινήματά της). Απλά εξελίχθηκε (όπως όλοι οι ζώντες οργανισμοί) και το έκανε καλά...

      Διαγραφή
  4. Μαζί σας.

    Αν τους ακούσεις με άλλα φίλτρα από αυτά των ντέμο, σίγουρα τους απολαμβάνεις καλύτερα. Το θέμα είναι όμως ότι πλασάρονται σαν sorcerer και οι sorcerer ήταν κάτι άλλο από αυτό του σήμερα.

    Θα προτιμούσα να μείνουν πιστοί στην αρχική ιδέα του γκρουπ. Βέβαια ίσως δεν ανήκουν πια στην αρχική ιδέα, οπότε πρέπει να εξελιχτούν να εμπλουτιστούν κτλ.
    Γιατί όμως ως Sorcerer? Θα μπορούσαν άνετα να λέγονται αλλιώς και να τους δεχτώ σαν καινούρια ιδέα και καινούρια μπάντα με μέλη παλιών sorcerer.
    Με άλλα λόγια, θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ονοματάρα που έφτιαξαν στο underground, αλλά να πλασαριστούν σαν μοντέρνοι. Δε μου κάνει αυτη η νοοτροπία.

    To deliverance ειναι ρηχό και άψυχο κομμάτι για Sorcerer. Που είναι η έξαρση, που είναι η ύφεση, που είναι τα φωνητικά που σου ταξιδεύουν την ψυχή όπως στο at dawn? Διότι, επειδή πλασαρονται σαν sorcerer, την μπαλάντα αυτή θα την συγκρίνω μοιραία με μια μπαλάντα τους... Δε μιλάω για ικανότητα στη φωνή (δεκαετίες μετα), μιλάω για την ψυχή που θα έπρεπε να έχει το κομμάτι.

    Μπορεί να θέλουν να αγγίξουν λίγο από το hype της εποχής που είναι οι Ghost.... αλλά εγώ θέλω τους Sorcerer!

    Αιρεσιάρχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτό το σκεπτικό όλες (κι αν όχι όλες οι περισσότερες) μπάντες θα έπρεπε να αλλάξουν όνομα. Πχ οι Sabbath θα έπρεπε να αλλάξουν μετά την φυγή του Ozzy γιατί η 80ς πρότασή τους έχει ελάχιστη (έως καμία) σχέση με εκείνη των 70ς. Ή οι Purple όταν έφυγε ο Evans και ήρθε ο Gillan. Ή ακόμη και οι Rainbow στην μετά-Dio περίοδο κλπ. Αν αρχίσω κι απαριθμώ πόσες μπάντες έχουν εξελιχθεί σε σχέση με τα πρώτα τους demo (ή ακόμη και με τους πρώτους δίσκους) δεν θα με φθάσει ο χώρος των σχολίων...

      Διαγραφή
  5. Ωραία συζήτηση ανοίξατε. Λατρεύω τα ντέμο αλλά και οι τωρινοί Sorcerer είναι μεγάλη κλάση. Ίσως τοποθετηθώ αναλυτικότερα για το θέμα όταν θα έχω περισσότερη άνεση γιατί αυτή τη στιγμή το είδα στην ξεπέτα και υπό πίεση χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλος δισκος ειναι (αντιθετα με to Τυραντ), απλα καπως πιο μοντερνος και κατωτερος απο τα παλια τους (αν και αλλαγη ξεκινησε απο τον προηγουμενο. Παντως το οτι με ψηνει να το ξαναακουσω ειναι πολυ θετικο, μπορει να ειναι γερο grower τουτος εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύριο που είναι η επίσημη ημερομηνία της (ψηφιακής) κυκλοφορίας θα το αναρτήσουμε ολόκληρο προς ακρόαση. Τότε θα το ακούσω με την ησυχία μου. Πάντως οι προσδοκίες μου είναι στα ύψη...

      Διαγραφή

Από το Blogger.