Header Ads

Header ADS

Therion - "Birth of Venus Illegitima" (Live In Poland)

Aphrodite is rising from the shell.
A newly born to be seen
To expel from from the paradise,
to drink from her well.

Aphrodite is falling into
The hell of her sins and the lust
for that spell of the forbidden
Nectar from her well

O VENUS ILLEGITIMA
Born again without shame
Child of sin is my name


Ο δίσκος των Therion "Vovin"
Οι Therion ξεκίνησαν το 1988 (ουσιαστικά έναν χρόνο νωρίτερα ως Blitzkrieg) ως death metal μπάντα. Από το album "Lepaca Kliffoth" (του 1995) άρχισε να διαφαίνεται η νέα τους κατεύθυνση. Την επόμενη χρονιά έγινε ο μεγάλος "σεισμός" με την κυκλοφορία του δίσκου "Theli", ο οποίος προκάλεσε ευχάριστο σοκ στους μουσικόφιλους.

Η νέα κατεύθυνση της μπάντας του Christofer Johnsson ήταν το συμφωνικό - οπερετικό metal. Από μία άποψη τα κλασικιστικά στοιχεία, οι ορχήστρες και τα χορωδιακά φωνητικά υπήρχαν στο heavy metal σύμπαν, δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Θαρρώ ότι αυτό που έκανε τους Therion να ξεχωρίσουν και να ηγηθούν μίας νέας "μεταλλικής" (υπο)κατηγορίας ήταν τα οπερετικά φωνητικά (συν το ταλέντο και το απόλυτα προσωπικό στυλ).

Ο δίσκος "Vovin" κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1998 και εδραίωσε την νέα μουσική πρόταση της μπάντας που μας παρουσιάστηκε με το album "Theli" (το "A'arab Zaraq - Lucid Dreaming" που κυκλοφόρησε ενδιάμεσα ήταν κάτι διαφορετικό). Στο μεγαλεπήβολο έργο του Johnsson συνέδραμαν 22 μουσικοί - τραγουδιστές. Το δεύτερο τραγούδι του δίσκου, στο οποίο θα εστιάσουμε σήμερα, είναι το "Birth of Venus Illegitima".

Παρακολουθούμε το βίντεο του κομματιού από "ζωντανή" εμφάνιση των Therion στην Πολωνία. Οι Therion συνεχίζουν και παραμένουν ενεργοί μέχρι τις ημέρες μας, αλλά νομίζω ότι η καλλιτεχνική τους πορεία ολοκληρώθηκε με το (εξαιρετικό) "Secret of the Runes" που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2001...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.