Header Ads

Header ADS

Forlorn Hope - "Rifles" (audio)

Το τραγούδι των Forlorn Hope "Rifles" από το album "Over the Hills"
Η Ιβηρική Χερσόνησος είναι μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χερσονήσους κι αποτελεί το νοτιοδυτικό άκρο της "Γηραιάς ηπείρου". Ονομάζεται επίσης και Ιβηρία από το όνομα του αρχαίου λαού των Ιβήρων που την κατοικούσε. Το όνομά της το πήρε από τους αρχαίους Έλληνες που ονόμασαν τους κατοίκους της Ίβηρες, επειδή κατοικούσαν γύρω από τον Ίβηρα ποταμό, τον σημερινό Έβρο.

Στην περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η Ιβηρική χερσόνησος ονομαζόταν Ισπανία, όνομα που έμεινε και σε μία από τις δύο χώρες της. Στο έδαφος της Ιβηρικής χερσονήσου βρίσκονται τα κράτη της Ισπανίας της Πορτογαλίας, η Ανδόρρα και ο βράχος του Γιβραλτάρ που ανήκει στην Βρετανική Κοινοπολιτεία.

Ο πόλεμος της Ιβηρικής Χερσονήσου ήταν η σύγκρουση της Α' Γαλλικής Αυτοκρατορίας και των συμμαχικών δυνάμεων της Ισπανικής Αυτοκρατορίας, του Βρετανικής Αυτοκρατορίας και του Βασιλείου της Πορτογαλίας. Στόχος; Ο έλεγχος της Ιβηρικής Χερσονήσου κατά την διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων.

Ο πόλεμος ξέσπασε όταν η Γαλλία και η Ισπανία κατέλαβαν την Πορτογαλία το 1807 και κλιμακώθηκε το επόμενο έτος όταν η Γαλλία στράφηκε ενάντια στην (πρώην σύμμαχό της) Ισπανία. Η πολεμική αυτή σύρραξη διήρκεσε έως την ήττα του Ναπολέοντα το 1814 στον πόλεμο του Έκτου Συνασπισμού.

Τον πόλεμο της Ιβηρικής Χερσονήσου αναφέρονται οι Forlorn Hope. Τον αφηγούνται και τον "ντύνουν" με νότες στον δίσκο τους "Over the Hills", ο οποίος κυκλοφόρησε (αυτοχρηματοδοτούμενος) προ ημερών. Οι Forlorn Hope μας έρχονται από το Λίβερπουλ. Δημιουργήθηκαν προ διετίας κι έχουν κυκλοφορήσει το ομώνυμο demo πέρυσι και το full length album "Over the Hills" στα τέλη Ιουλίου...

Bio: «Forlorn Hope are a five-piece heavy metal band from Merseyside. With a traditional heavy-metal sound enhanced by majestic keyboards, Forlorn Hope seek to retell through music some of the most astounding stories in military history; affording these events the sense of drama, scale and intensity that they deserve while still delivering irresistibly punchy and hook-filled heavy metal.»

Δελτίο τύπου: «First single from the upcoming debut album 'Over the Hills'; a collection of stories of horror and heroism from the Peninsular War of 1807-1814, all set to intense, dramatic and irresistibly catchy heavy metal.

A fist-pumping tribute to the legendary regiment of British sharpshooters; the 95th Rifles. This galloping anthem is irresistibly catchy and has been a firm fan-favourite since its original release on our 2018 demo EP.»

Band: Forlorn Hope
Country of origin: United Kingdom
Location: Liverpool, England
Formed in: 2017
Genre: Heavy/Power Metal
Lyrical themes: Heroism, War, History
Years active: 2017 (as Fatal Disappointment), 2017-present

Audio: "Rifles"
Album: "Over the Hills"
Type: Full length
Release date: July 26th, 2019
Label: Independent
Format: CD, Digital

Track listing:
01. Introduction (instr) 01:16
02. Vive L'Empereur 05:02
03. Rifles 02:52
04. Talavera 03:56
05. War in the Shadows 04:55
06. The Eagle Hunters 03:10
07. Die Hard 03:26
08. Badajoz 05:33
09. Man of Secrets, Man of Honour 04:54
10. Masterstrike 03:13
11. Vitoria 03:10
12. Over the Hills and Far Away 03:49
13. Forlorn Hope 03:23

Band members:
John Roughley - Bass
Danny Kelly - Drums
Alex Bishop - Guitars (lead)
Chris Simpson - Guitars (rhythm), Vocals
Jade McKenna - Keyboards




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.