Header Ads

Header ADS

Automaton - "Talos" (album stream)

Ο δίσκος των Automaton "Talos"
Οι Automaton δημιουργήθηκαν προ οκταετίας στην Αθήνα. Μας παρουσιάζονται απλά και λιτά ως "Psychedelic Drone Doom quintet from Athens". Έχουν κυκλοφορήσει δύο EPs κι έναν "ολοκληρωμένο" δίσκο, ο οποίος φέρει τον τίτλο "Talos" και "βγήκε" στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη...

Σύμφωνα με την wikipedia ο Τάλως: «ήταν μυθικός φύλακας της Κρήτης. Ήταν γιγάντιος, ανθρωπόμορφος και με σώμα από χαλκό. Σχετικά με την προέλευσή του, υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές. Η πιο γνωστή, από τον Απολλόδωρο, λέει πως τον κατασκεύασε ο θεός Ήφαιστος και τον χάρισε στο βασιλιά Μίνωα για να φυλάει την Κρήτη. Ο Πλάτων τον θεωρεί υπαρκτό πρόσωπο, αδελφό του Ροδάμανθυ.

Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος αναφέρει ότι ήταν δώρο του Δία στην Ευρώπη, η οποία μετά τον χάρισε στο γιο της Μίνωα. Μεταγενέστερα ο Ι. Κακριδής, βασιζόμενος στο ότι ο Ησύχιος γράφει πως ταλῶς σήμαινε ήλιος (ενώ Ταλαιός είναι το όνομα του Δία) στην Κρήτη και με βάση και άλλα στοιχεία, εκφράζει την άποψη ότι ήταν ηλιακή θεότητα που αργότερα μεταπλάστηκε σε ήρωα.

Ο Τάλως κατά τον Πλάτωνα ήταν επιφορτισμένος με το καθήκον να επιτηρεί την εφαρμογή των νόμων στην Κρήτη, κουβαλώντας τους μαζί του γραμμένους σε χάλκινες πλάκες. Οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι ήταν άγρυπνος φύλακας της Κρήτης που γύριζε τις ακτές του νησιού τρεις φορές τη μέρα.

Κατά άλλους ήταν φτερωτός και το καθήκον αυτό το εκτελούσε πετώντας. Κρατούσε σε απόσταση τα άγνωστα πλοία που πλησίαζαν την Κρήτη πετώντας τους τεράστιες πέτρες. Αν οι άγνωστοι είχαν ήδη αποβιβαστεί, τους έκαιγε με την ανάσα του ή πυράκτωνε το χάλκινο σώμα του σε κάποια φωτιά, τους αγκάλιαζε σφιχτά πάνω του κι έτσι τους έκαιγε.

Το τέλος του Τάλω ήρθε όταν συναντήθηκε με τους Αργοναύτες που γύριζαν από την Κολχίδα. Θέλοντας να δέσουν οι Αργοναύτες στο νησί αντιμετώπισαν τον γίγαντα που τους κρατούσε σε απόσταση. Τότε η Μήδεια, που ταξίδευε μαζί τους, μάγεψε με τα λόγια της τον Τάλω, υποσχόμενή του αθανασία, κι έτσι μπόρεσε ο Ιάσονας να του αφαιρέσει το καρφί στην φτέρνα του που έκλεινε την μία και μοναδική φλέβα που διέτρεχε όλο το κορμί του και περιείχε ιχώρ, θανατώνοντάς τον. Άλλη εκδοχή αναφέρει ότι τον σκότωσε ο πατέρας του Φιλοκτήτη Ποίας, χτυπώντας τον με βέλος στο ίδιο μοναδικό αδύνατο σημείο του.»


Δελτίο τύπου: «What if Talos, the mythical metal giant of Crete and archetype automaton, awakens in the modern era to fight injustice and protect the innocent? This is the narrative of Automaton’s second full length release (due out on November 16th via Sound Effect Records), a carefully crafted concept album spanning 48 minutes in which Talos spreads pure catastrophe.»

Band: Automaton
Country of origin: Greece
Location: Athens, Attica
Formed in: 2011
Genre: Drone Doom/Psychedelic Metal
Years active: 2011-present

Album: "Talos"
Type: Full length
Release date: November 16th, 2018
Label: Sound Effect Records
Format: CD, 12" vinyl, Digital

Recorded at: Electric Zen Studios Athens, June 2017
Engineered and mixed by: George Leodis
Produced by: Automaton and Mike Kavvadias
Mastered by: Brad Boatwright at Audiosiege Studio
Artwork by: Viral Graphics

Band members:
Dimitris - Vocals
George - Guitars
Nicolas - Guitars
Takis - Bass
Lykourgos - Drums


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.