English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Blind Guardian - "Nightfall in Middle-Earth Revisited" (Pt. II)

Blind Guardian - "Nightfall in Middle-Earth" (album)
Στα μέσα Σεπτεμβρίου επανακυκλοφόρησαν οι τέσσερις πρώτοι δίσκοι των Blind Guardian. Δηλαδή τα albums: "Battalions of Fear", "Follow the Blind", "Tales from the Twilight World" και "Somewhere Far Beyond". Στα τέλη του προηγούμενου (πλέον) μήνα ακολούθησε νέος κύκλος επανακυκλοφοριών.

Ανάμεσά τους και το έκτο album των Γερμανών metallers "Nightfall in Middle-Earth", που πρωτοκυκλοφόρησε την άνοιξη του 1998. Με αφορμή τις επανακυκλοφορίες η μπάντα και η εταιρεία τους (Nuclear Blast) ετοίμασαν μία σειρά από ντοκιμαντέρ όπου τα μέλη της Γερμανικής μπάντας συζητούν και θυμούνται τις συνθήκες που επικρατούσαν όταν ηχογραφούσαν εκείνους τους δίσκους...

Band: Blind Guardian
Country of origin: Germany
Location: Krefeld, North Rhine-Westphalia
Status: Active
Formed in: 1986
Genre: Power Metal
Lyrical themes: Epic tales, Legends/Myths, Fantasy, Tolkien, Literature
Years active: 1984-1986 (as Lucifer's Heritage), 1986-present

Video: "Nightfall in Middle-Earth Revisited" (Pt. II)
Album: "Nightfall in Middle-Earth"
Type: Full length

Release date: April 24th, 1998
Label: Virgin Records
Format: CD, 12" vinyl, Cassette

Re-release date: November 30th, 2018
Label: Nuclear Blast
Format: 2 12" vinyls

Track listing - Disc 1:

Side A
01. War of Wrath 01:50
02. Into the Storm 04:24
03. Lammoth 00:28
04. Nightfall 05:34
05. The Minstrel 00:32
06. The Curse of Feanor 05:41

Side B
07. Captured 00:26
08. Blood Tears 05:23
09. Mirror Mirror 05:06
10. Face the Truth 00:24
11. Noldor (Dead Winter Reigns) 06:51

Track listing - Disc 2:

Side A
01. Battle of Sudden Flame 00:43
02. Time Stands Still (At the Iron Hill) 04:53
03. The Dark Elf 00:23
04. Thorn 06:18
05. The Eldar 03:39
06. Nom the Wise 00:33
07. When Sorrow Sang 04:25
08. Out on the Water 00:44

Side B
09. The Steadfast 00:21
10. A Dark Passage 06:01
11. Final Chapter (Thus Ends...) 00:48
12. Doom 03:39
13. Harvest of Sorrow 05:51
14. The Tides of War 05:18

Band members:
André Olbrich - Guitars (lead, rhythm, acoustic)
Thomas Stauch - Drums, Percussion
Hansi Kürsch - Vocals (lead, backing)
Marcus Siepen - Guitars (rhythm)

Billy King - Vocals (choirs)
Thomas Hackmann - Vocals (choirs)
Norman Eshley - Vocals (narration)
Mathias Wiesner - Keyboards
Max Zelzner - Flute, Alto-flute
Rolf Köhler (R.I.P. 2007) - Vocals (choirs)
Olaf Senkbeil - Vocals (choirs)
Oliver Holzwarth - Bass, Fretless bass
Douglas Fielding - Vocals (narration)
Michael Schüren - Piano

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου