Header Ads

Header ADS

Heaven & Hell - Heavy remastered (full album)

Heaven & Hell - Heavy remastered
Οι Heaven & Hell είναι πιθανότατα το πρώτο (χρονικά) Ελληνικό heavy metal συγκρότημα. Έδρασαν στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, αλλά κατάφεραν να κυκλοφορήσουν μόνο ένα τραγούδι, το "Heaven and Hell 1" στην συλλογή του δισκοπωλείου Happening υπό τον τίτλο "Happening 82". Μαζί τους (στην συλλογή) οι Vavoura Band, Αίολος, Magic De Spell, Tonal Orchestra, Λήτης & Ιζόλδη. Όλοι -πλην Heaven & Hell- από δύο τραγούδια. Η συλλογή κυκλοφόρησε το 1982.

Την ίδια χρονιά οι H&H ηχογράφησαν επτά τραγούδια, όμως ο δίσκος (σε κασέτα τα είχαν ηχογραφήσει) δεν κυκλοφόρησε και η μπάντα διαλύθηκε. 35 χρόνια μετά τα τραγούδια θα δουν το "φως της δημοσιότητας", καθώς κυκλοφορούν σήμερα υπό τον τίτλο "Heavy remastered". Η κυκλοφορία αφορά μονάχα βινύλιο σε 250 κόπιες. Τα πρώτα 100 βινύλια είναι έγχρωμα και τα υπόλοιπα 150 στο κλασικό μαύρο χρώμα...

Band: Heaven & Hell
Country of origin: Greece
Location: Athens, Attica
Status: Split-up
Formed in: 1980
Genre: Heavy / Doom Metal

Album: "Heavy remastered"
Type: Full length
Release date: July 25th, 2017
Label: Vinylmania records, B-otherSide records
Format: LP

Band members:
Δημήτρης Δημητριάδης - Bass
Τάκης Λιαρμακόπουλος - Drums
Μιχάλης Νικολαΐδης - Guitars
Νικήτας Κωβαίος - Vocals








10 σχόλια:

  1. Ελληνικό μέταλ συγκρότημα αρχών 80; Αυτό είναι μεγάλη ανακάλυψη. Στήνομαι να ακούσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι όντως αρχαιολογική ανακάλυψη. Δεν τους γνωρίζω. Θα τους ακούσω οπωσδήποτε μάλλον το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ πρώτη φορά ακούω τ' όνομά τους. Από το λίγο που άκουσα για ντουμιά το κόβω. Θα το τιμήσω με κανονική ακρόαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιστορικά στιγμή -για τα Ελληνικά hard & heavy δρώμενα- η κυκλοφορία του δίσκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.ΝΤΡΑΜΣ - ΤΑΚΗΣ ΛΙΑΡΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΠΑΣΟ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ - ΦΩΝΗ - ΝΙΚΗΤΑ ΚΩΒΑΙΟΣ.ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΒΓΑΖΕΙ ΣΑΝ UKNOWN ΣΤΟ FB ΕΙΜΑΙ MIXALIS NICKOLAIDIS ΚΑΙ ΣΤΟ YOU TUBE HEAVEN AND HELL ( MIXALIS NICKOLAIDIS ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μιχάλη. Μου ήταν πραγματικά δύσκολο να βρω στοιχεία της εποχής εκείνης και υπέθεσα ότι η σύνθεση της μπάντας ήταν η ίδια με την εκείνη της συλλογής του Happening επειδή πρόκειται για την ίδια χρονιά (1982). Διορθώθηκε. Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και την διόρθωση...

      Διαγραφή
    2. Εγω σε ευχαριστω για την διορθωση.

      Διαγραφή
  7. και για να το πουμε και με φωνη βασιλη σκουντη "οι μαθουσαλες του ελληνικου μεταλ"! 1982 απιστευτο. τη συλλογη "Ηappening 82" την ειχε φιλος σε cd-r και την εσερνε παντου μαζι του. το Happening...επαιρνα μπλουζες συκροτηματων απο κει χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Happening, δισκάδικο Αθηνάς, Rock City (στην Σωκράτους, το πρώτο)...

      Διαγραφή

Από το Blogger.