Header Ads

Header ADS

Galactic Cowboys - Evil Twin (video)

Στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα εμφανίσθηκαν οι The Awful Truth. Όσο ξαφνικά εμφανίσθηκαν άλλο τόσο (ξαφνικά) διαλύθηκαν. Μέτρησαν μόλις δύο χρόνια "ζωής". Στην διετία αυτή όμως πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν το αριστουργηματικό ομώνυμο ντεμπούτο τους. Περίεργη περίπτωση γενικότερα. Αν έπρεπε να τους βάλεις μία ταμπέλα τους ονόμαζες progressive ή alternative metal, αλλά και οι δύο χαρακτηρισμοί τους περιορίζουν.

Το βίντεο των Galactic Cowboys για το τραγούδι "Evil Twin" από το album "The Horse That Bud Bought"
Με την διάλυση της μπάντας (το 1989) τα δύο από τα τρία μέλη (εκτός του τραγουδιστή / κιθαρίστα David Von Ohlerking) σχημάτισαν τους Galactic Cowboys, οι οποίοι κυκλοφόρησαν έξι δίσκους (συν τρία singles κι ένα ep) μέχρι το 2.000. Πέρυσι επανασυνδέθηκαν με τα αυθεντικά μέλη. Το τραγούδι, το video clip του οποίου σας παρουσιάζουμε, προέρχεται από τον τέταρτο δίσκο των Galactic Cowboys "The Horse That Bud Bought" που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1997.

Band: Galactic Cowboys
Country of origin: United States
Location: Houston, Texas
Status: Active
Formed in: 1989
Genre: Progressive Metal
Lyrical themes: Life, Christianity, Space
Years active: 1989-2000, 2009, 2013, 2016-present

Video: "Evil Twin"
Album: "The Horse That Bud Bought"
Type: Full length
Release date: July 15th, 1997
Label: Metal Blade Records
Format: CD

Band members:
Monty Colvin - Bass, Vocals
Alan Doss - Drums, Vocals, Keyboards
Ben Huggins - Vocals, Guitars (acoustic)
Wally Farkas - Guitars, Keyboards, Vocals


2 σχόλια:

  1. Πωπωπω! Που τους θυμήθηκες τους The Awful Truth; Έχω το βινύλιο ξεχασμένο στην δισκοθήκη μου και θα του ρίξω ένα άκουσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κάνεις με την πρώτη ευκαιρία Κιμμέριε. Κομματάρες, τρομερές μελωδίες, υπέροχες ατμόσφαιρες, ιδιαίτερη αισθητική. Κι εγώ σε βινύλιο το έχω (από τότε).

      Trivia no1: Ο δίσκος κυκλοφόρησε όταν η μπάντα είχε διαλυθεί. Για την ακρίβεια η Metal Blade τους υπέγραψε ενώ ήταν διαλυμένοι, μάζεψε τα demos και δημιούργησε το ντεμπούτο τους.

      Trivia no2: Υπάρχει μία Αμερικάνικη (Minneapolis, Minnesota) μπάντα με το ίδιο όνομα και δισκογραφεί στις μέρες μας. Ο πιο πρόσφατος δίσκος τους ("Glisten") βγήκε στις 6 Ιανουαρίου. Το μουσικό τους ύφος όμως είναι διαφορετικό (pop, folk, indie)...

      Διαγραφή

Από το Blogger.