Header Ads

Header ADS

Ο Gus G. και ο Μπουτάρης

Πως το λέει η παροιμία; "Ουδείς προφήτης στον τόπο του!" Στην περίπτωση του Gus G. (Κώστας Καραμητρούδης λέγεται το παλικάρι) μάλλον ισχύει η εξαίρεση του κανόνα καθώς η γενέτηρά του (Θεσσαλονίκη) αναγνώρισε την μουσική προσφορά του με τον πιο "επίσημο" τρόπο: ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, βράβευσε τον κιθαρίστα με την διεθνή ("κανονική", όχι σαν κάτι εγχώριους ψευδοστάρ) καριέρα. Η τιμητική βράβευση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμμετοχή του καλλιτέχνη στην συναυλία του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του δήμου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών.

Gus G: «Είναι τεράστια η τιμή που μου γίνεται σήμερα και μεγάλη η ευθύνη που αισθάνομαι στηρίζοντας τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ σε μία τόσο κρίσιμη εποχή.»

Γιάννης Μπουτάρης: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά να βλέπουμε τα παιδιά της πόλης να διακρίνονται στο χώρο του πολιτισμού και συγκεκριμένα της μουσικής, όπως ο Κώστας, ο οποίος φαίνεται ότι όχι απλά ενσωματώθηκε στη διεθνή σκηνή, αλλά διαπρέπει. Από την πλευρά μας, ως δήμος, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ώστε να ενισχύσουμε τα παιδιά που έχουν ταλέντο να διακριθούν, αναγνωρίζοντας τον αγώνα του καθενός.»

Ο Gus G. είναι ο κιθαρίστας του Ozzy. Την "τζίφρα" του Έλληνα guitar hero φέρνουν ένας ολοκληρωμένος δίσκος ("Scream"), ένα ep και τέσσερα singles. Ο Gus είναι, ακόμη, ενεργός με τους Firewind, ενώ κυκλοφορεί και προσωπικούς δίσκους (πιο πρόσφατο το φετινό album "I Am the Fire"). Επίσης έχει συμμετάσχει ως μέλος στις μπάντες Dream Evil, Mystic Prophecy, Nightrage και ως guest σε δίσκους είκοσι καλλιτεχνών - συγκροτημάτων. Μεταξύ αυτών σε: Doro, Rob Rock, Kamelot, Rotting Christ, Arch Enemy, Old Man's Child κλπ.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως ο Μπουτάρης ως πολιτευτής είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Δεν βγήκε από τον "ξυλότυπο" των υπολοίπων πολιτικών...

      Διαγραφή

Από το Blogger.