Header Ads

Header ADS

Ride the (largest robot) Dragon!!!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα wikipedia:

«Ο "δράκοντας" ή "δράκος" (αρχαία Ελληνικά "δράκων") είναι μυθικό ον, το οποίο έχει συνήθως μορφή ερπετού ή μεγάλης σαύρας. Βρίσκεται στη μυθολογία αρκετών πολιτισμών.

Χαρακτηριστικοί είναι οι κινέζικοι δράκοντες με θετικούς συμβολισμούς.

Κοινά, συνήθη χαρακτηριστικά των δρακόντων είναι το μεγάλο μέγεθος και αντίστοιχα η μεγάλη δύναμη.

Ένα από τα όπλα τους είναι ότι συνήθως βγάζουν φλόγες από το στόμα. Στην Ευρωπαϊκή μυθολογία οι δράκοντες είναι φτερωτοί και αντίθετα με την κινέζικη παράδοση, έχουν αρνητικούς συμβολισμούς.»

Το στερεότυπο του δράκου (κατά κανόνα με τον ιππότη να τον πολεμάει για να σώσει το κορίτσι) έχει "περάσει" και στην Heavy Metal μυθολογία. Χιλιάδες τραγούδια με την λέξη dragon στον τίτλο και σχετικό στιχουργικό περιεχόμενο, εξώφυλλα (βλ. φώτο), video clips. Η παρουσία του δράκοντα διαποτίζει και κυριαρχεί στα H.M. πρότυπα. Πραγματικότητα ή φαντασία; Ιστορία ή μυθολογία; Τα ρομπότ δράκοι πάντως είναι ζώσα πραγματικότητα!

Το μεγαλύτερο από αυτά (παγκοσμίως) φτάνει τα 15,72 μέτρα μήκος, τα 12,33 πλάτος και τα 8,20 μέτρα ύψος. Περπατάει και βγάζει φωτιές!!! Τον κατασκεύασε ο Zollner Elektronik από τη Γερμανία, πριν από ένα χρόνο (Σεπτέμβριος 2012) και φέτος κέρδισε μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες του 2014. Η ενημέρωση από το Guinness World Records:

«The largest walking robot measures 15.72 m (51 ft 6 in) in length, 12.33 m (40 ft 5 in) in width, 8.20 m (26 ft 10 in) in height and was made by Zollner Elektronik AG (Germany) in Zandt, Germany. It was displayed in Berlin, Germany, on 27 September 2012.»


Mr. Zollner Elektronik δεν γνωρίζω πως σκοπεύεις να τον χρησιμοποιήσεις, αλλά αν τον νοικιάζεις σε συγκροτήματα για video clips έκανες την τύχη σου! Για επίλογο της α- νάρτησης ένα σχετικό τραγούδι με το θέμα: "Ride The Dragon" από τους Manowar [δίσκος "Triumph Of Steel", κυκλοφόρησε σαν σήμερα (29/09) 1992]...



ΥΓ. Η εικόνα που συνοδεύει την ανάρτηση δεν είναι άλλη από το (δρακο)εξώφυλλο του δίσκου "Trilogy" του Yngwie Malmsteen (4 Νοεμβρίου 1986). Album αφιερωμένο στην μνήμη του Sven Olof Joachim Palme. Σουηδός πολιτικός που δολοφονήθηκε την χρονιά εκείνη (28 Φεβρουαρίου 1986).

8 σχόλια:

  1. Βρε τον παιχταρά τι πήγε και έφτιαξε. Πάντως νομίζω ότι το Γκίνες έχει ξεφύγει. Όλο βλακείες βάζει πλέον στα ρεκόρ. Δεν ξεκίνησε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά το Guiness. Το ψώνιο του καθενός που προσπαθεί να φτιάξει ότι χαζομάρα του κατέβει στο κεφάλι για να μπει στο βιβλίο που το βάζεις;

      Διαγραφή
  2. Θεϊκό άλμπουμ το "Triumph Of Steel", θεϊκό άλμπουμ το "Trilogy" (αναφέρθηκαν και τα δύο στην ανάρτηση), θεούλης ο τύπος που έφτιαξε τον δράκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεϊκό το ένα, θεϊκό το άλλο, θεούλης το τρίτο, θεϊκό post δηλαδή! Thanks...

      Διαγραφή
  3. Wait for me dragon,
    we'll meet in the sky
    by fire and magic I am sworn

    Hell is calling!
    We cannot be denied
    fly to the blackness of the storm

    We must die to be reborn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.