Header Ads

Header ADS

EVIL MASQUERADE: "PENTAGRAM" (TEASER)

Κάπου, στο 2ο μισό της δεκαετίας του '90, πέτυχα σε ένα δισκάδικο (στο τμήμα με τις προσφορές) ένα γουρλωμένο μάτι να με κοιτάει! Όχι δεν ήταν κάποιος περίεργος αλλά ένα... εξώφυλλο δίσκου! "Moahni Moahna αναρωτιέμαι, τι είναι τούτοι; Μετά από μία πρόχειρη ακρόαση το πήρα. (Δίσκο χωρίς να τον ακούσω πρώτα, σπάνια τον αγοράζω.) Έχοντας ως βάση το επικολυρικό hard/heavy, αλλά και το prog/pomp rock, με αναφορές στην (ευρέως αποκαλούμενη) κλασική μουσική συνδύαζαν με ιδεατό (τολμώ να πω) τρόπο τον χαβαλέ και την σοβαρότητα. Απλά μαγικό!

Έκτοτε παρακολούθησα την πορεία τους. Αγόρασα δηλαδή και το ντεμπούτο τους κι ακολούθησα τον Henrik Flyman στα υπόλοιπα project που δημιούργησε: τους Zool (οι φίλοι του Dio να τους ακούσετε οπωσδήποτε) και τους Evil Masquerade. Οι τελευταίοι είναι και το μόνο ενεργό σχήμα του Flyman. (Θυμάμαι σαν χθες την κριτική που έκανα στο ντεμπούτο "Welcome to the Show" σε "βραχύβιο" fanzine της εποχής.) Τώρα, δικαίως, θα με ρωτήσετε προς τι όλη αυτή η αναδρομή; Απλά για να πω πως οι Evil Masquerade (των οποίων τα ίχνη "ψιλοέχασα") θα κυκλοφορήσουν στις 21 Μαΐου τον 5ο τους δίσκο με τίτλο "Pentagram" μέσω της εταιρείας The Dark Minstrel σε παραγωγή Henrik Flyman και μίξη Tommy Hansen. Track list:

1. Pentagram
2. A Silhouette
3. Perfect Disgrace
4. The Spirits of the Dead
5. Moonlight Fantasy
6. Unholy Water
7. Pray For Mercy On Our Souls
8. Soul Taker
9. On a Bed of Thorns
10. Strangers Might Fool Ya'
11. When the Fire Dies
12. The Golden Ratio

Η μπάντα με τον Έλληνα τραγουδιστή αποτελείται απ' τους: Apollo Papathanasiou-Vocals, Henrik Flyman-Guitars & Vocals, Artur "Tyr" Meinild-Keyboards, Dennis Buhl-Drums, Thor Jeppesen-Bass. Στην διάθεσή μας και το teaser του δίσκου. To διαφημιστικό βίντεο περιλαμβάνει αποσπάσματα απ' τα καινούρια τραγούδια. Είναι "δημιουργημένο" στο BLACKBAY STUDIO σε επιμέλεια και παραγωγή του Tomas Flodin. Enjoy...

4 σχόλια:

Από το Blogger.