Header Ads

Header ADS

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: THE RETURN OF THE WARRIOR

«Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία...
...Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν αρμάδα. Άλλά δεν εβάσταξε!»
We open the gates to welcome our king
Returns to his place, to his land of the free
He is the first of all, a brave man, a source of light
Breaks up the frontiers, creates new lands
The books of the history belongs in his hands
It’s his infinite dream to liberate all Greece

He comes back to holy lands
Forgives his adversaries first
Kolokotronis is his name
Scream for him and raise your fist

The fire still burns in his heart and his veins
He fights like an animal, screams for revenge
He has the holy sword, his soul is full of faith
Strategical mind, thunder his strike
From God takes the power, destroying the masses
The unbelievers, the betrayers of our flag

Voice like a thunderstrike
The Greeks now must not separate
And wins again, from south to north
United we have to celebrate

It’s the return of the legend
It’s the return, return of the warrior
It’s the revenge and the freedom
All in the name, the name of this warrior

ΥΓ.1 Ανάρτηση εξαιρετικά αφιερωμένη στην μνήμη ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες της επανάστασης και σημαντικότερους Έλληνες όλων των εποχών.

ΥΓ.2 Το κείμενο της ανάρτησης είναι δύο αποσπάσματα από την ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τους νέους του Α΄ Γυμνασίου της Αθήνας την 7η Οκτωβρίου 1838.

ΥΓ.3 Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο είναι: η 1η το άγαλμα του Θ. Κολοκοτρώνη στα Δερβενάκια, η 2η το ταφικό μνημείο του Γέρου του Μοριά στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας και η 3η το άγαλμα του έφιππου Κολοκοτρώνη μπροστά από το κτίριο της παλιάς Βουλής.

ΥΓ.4 Το τραγούδι που αναφέρεται στον μεγάλο ήρωα είναι το "The Return of the Warrior" του συγκροτήματος Marauder από τον -εξ' ολοκλήρου αφιερωμένο στην επανάσταση του '21- δίσκο τους με τίτλο "1821" που κυκλοφόρησε το 2000 από μία εταιρεία (Megahard Records), η οποία ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΝΟΜΗ στην Ελλάδα!!!

2 σχόλια:

Από το Blogger.