Header Ads

Header ADS

DIAMONDS AND RUST

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε η διάσημη Αμερικανίδα folk τραγουδίστρια, Joan Baez, παραδέχτηκε ότι έμεινε άναυδη όταν πρωτάκουσε την, φοβερή και τρομερή, διασκευή των Judas Priest στο κομμάτι της Diamonds And Rust.

«Έμεινα άναυδη όταν το άκουσα για πρώτη φορά. Το βρήκα φανταστικό. Δεν υπάρχουν πολλοί που έχουν διασκευάσει τραγούδια μου. Νομίζω ότι για αυτό υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Ένας είναι ότι όλα μου τα τραγούδια είναι προσωπικά δύσκολο για κάποιον να τα οικειοποιηθεί. Επίσης ένας λόγος μπορεί να είναι ότι τα έχω τραγουδήσει εγώ και ποιος θέλει να με συναγωνιστεί; Είναι κολακευτικό όταν συμβαίνει.»

Σε συνέντευξή του στο σταθμό KNAC.COM τον Ιούνιο ο Rob Halford διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους έκαναν τη διασκευή: «Η εταιρείας μα έψαχνε τρόπο για να ακουστούμε στο ραδιόφωνο και σκέφτηκαν ότι αν ο κόσμος μάθαινε ότι οι Priest θα διασκευάσουν ένα τραγούδι της Joan Baez θα άνοιγαν πολλές πόρτες. Όταν ακούσαμε το Diamonds And Rust για πρώτη φορά είπαμε "Είσαστε τρελοί; Εμείς είμαστε μια heavy metal μπάντα". Μερικές ακροάσεις μετά όμως ήμασταν σε φάση "Είναι φοβερό κομμάτι". Νομίζω ότι με αυτή τη διασκευή ήμασταν η πρώτη metal μπάντα που έκανε τόσο μεγάλο άνοιγμα στο ραδιόφωνο.»





2 σχόλια:

Από το Blogger.