Header Ads

Header ADS

Back to the future: Diamond Head - 'Borrowed Time'

I have loved, I have lost
I have killed those who have loved me so
I have loved, at what cost
Lord, I don't know
I'm living on borrowed time


Diamond Head - 'Borrowed Time'
Το εξώφυλλο του Rodney Matthews (στο έργο του οποίου πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά) με πρωταγωνιστή τον (λογοτεχνικό ήρωα του Michael Moorcock) Elric του Melniboné προϊδεάζει για τα καλύτερα και ανεβάζει τις προσδοκίες στα ύψη.

Οι πρώτες νότες του εναρκτήριου τραγουδιού ("In the Heat of the Night") πιστοποιούν πως η φράση "μην κρίνεις το βιβλίο από το εξώφυλλο" έχει εφαρμογή, αλλά όχι καθολική. Όπως κάθε κανόνας έτσι και ετούτος έχει τις εξαιρέσεις του.


Εδώ μέσα υπάρχει και το πιθανά αγαπημένο μου τραγούδι από Diamond Head, το οκτάλεπτο έπος "Borrowed Time". Υπάρχουν επίσης και δύο επανηχογραφήσεις του "Lighting to the Nations" και του "Am I Evil?". Ο δίσκος πρωτοκυκλοφόρησε την άνοιξη του 1982 μέσω της MCA Records και της Victor (στην Ιαπωνία).

Επανακυκλοφόρησε το 1991 και 1992 από την MCA Records, το 2007 από την Metal Mind Productions, το 2008 και το 2011 (αποκλειστικά στην Ιαπωνία) από την Geffen Records και το 2018 (επίσης μόνο Ιαπωνία) από την Universal Music Japan.

Όλες (και οι επτά) συνθέσεις της αρχικής έκδοσης (In the Heat of the Night, To Heaven from Hell, Call Me, Lightning to the Nations, Borrowed Time, Don't You Ever Leave Me, Am I Evil?) φέρουν την συνθετική και στιχουργική υπογραφή του Sean Harris και του Brian Tatler.

Ακούμε τον Sean Harris (φωνητικά), τον Brian Tatler (κιθάρα), τον Colin Kimberley στο μπάσο και τον Duncan Scott στα τύμπανα σε έναν από τους κορυφαίους δίσκους, όχι μόνο στην δεκαετία του ογδόντα, αλλά ολάκερης της heavy metal ιστορίας...

2 σχόλια:

Από το Blogger.